Hvert år skjer det samme når snøen kommer: Utenlandske vogntog blir stående fast eller kjører av vegen og skaper store trafikkproblemer. Avisene er fulle av oppslag med lastebiler som står fast på norske vinterveger.

Øst politidistrikt rapporterer at på en av snøværsdagene sto hele 18 vogntog fast bare i dette distriktet, og de bekrefter at de aller fleste av dem er utenlandske.

Mange av sjåførene mangler kunnskap og erfaring om tungtransport på vinterføre. Sjåførene er i tillegg ofte underbetalte. Alt for å presse ned transportprisene. Vi ser at det i altfor stor grad lønner seg å kjøpe transporttjenester av transportører som ikke følger norsk lov.

Situasjonen med økende innslag av kriminalitet og sosial dumping i transportsektoren er svært alvorlig, både når det gjelder arbeidsvilkårene for sjåførene, konkurransevilkårene for seriøse bedrifter, og for trafikksikkerheten på våre veger.

Alle ser at dette et økende problem, men lite blir gjort fra regjeringens side. Samferdselsministeren hevder at det kontrolleres mer, men det er åpenbart ikke nok. Det blir uansett stadig flere utenlandske lastebiler og mange av dem ikke skodd og utrustet for norske vinterforhold i det hele tatt.

Hvorfor lar samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen dette skje? Arbeiderpartiet mener trafikkfarlige vogntog må stoppes og gis kjøreforbud før de kjører rundt i Norge og skaper store problemer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.