For Senterpartiet er det viktigste at ny Vilberg skole ikke bygges på matjord på Tynsåkjordet. Å ta vare på matjorda for framtiden er et verdispørsmål for oss. På kortere sikt er det også viktig at vi ikke sløser med kommunens penger. Senterpartiet er redd for at Tynsåkalternativet blir veldig dyrt, det kan dermed føre til unødvendige harde kutt i kommunebudsjettet. Uenigheten med grunneier kan gi en veldig dyr tomt med behov for ekspropriasjon og rettsaker. Dessuten er det fortsatt usikkerhet rundt ras-sikring og hvor mye ekstra denne problematikken eventuelt vil koste. Det er også vedtatt at matjorda skal flyttes til nytt sted for å dyrke ny jord, kostnadene er enda ikke beregnet, men det blir dyrt. Flere av disse momentene vil også føre til ytterligere forsinkelser, noe som er svært beklagelig.

Hadde kommunen hatt god økonomi ville førstevalget til Senterpartiet vært å ha en «liten» sentrumsskole på dagens tomt, også bygge en nærskole i Trolldalen på Styri i tillegg.

Dessverre er vi nå i en svært vanskelig økonomisk situasjon, derfor må Trolldalen-alternativet legges på is inntil videre. Det beste alternativet nå er er fornye og bygge ut skolen på dagens tomt. Dette vil være et rimeligere alternativ, dermed får vi bedre råd til innhold i skolen som tross alt er viktigere enn alt for store råflotte nye bygg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.