Ikke alle har tilgang og kompetanse på nettbruk, andre sliter med å lese på skjerm. Håper det kan la seg gjøre så snart som mulig.

Alle som sokner til eller bruker Sundet har et forhold til stedet. Noe er fint, noe er stygt, noe burde vært revet. Mange vil ha mer aktivitet, flere butikker, bedre kinotilbud og annet. Sikkert er det at alle har vi et forhold til bygdesentrumet vårt.

SUNDET HAR EN IDENTITET

Det er behov for en sentrumsplan. En plan som tar overordnede grep og som peker forover i tid. Det som til slutt blir vedtatt vil danne rammen for utviklingen av Sundet i overskuelig framtid. Derfor er planen viktig. For folkevalgte, for utbyggere, for planleggerne og ikke minst, - for folk flest, for oss som bor her og for dem som skal flytte hit.

Sundet har en identitet. Den er knyttet til våre naturlige og opparbeidede forutsetninger; elva, bruene, de gamle bygningene, de ypperlige kommunikasjonene, all historien vår som går 1000 år tilbake. Sundet er en småby, i liten skala og med sterk nærhet.

BEHOLD SMÅBYPREGET

Oppfordringen går til dem som skal behandle og til slutt vedta en plan:

 • Behold småbypreget. Våg å sette identitet foran lønnsomhet
 • Ikke la oss bli en dårlig kopi av alle andre pregløse steder i landet
 • Sørg for nok lys og luft mellom byggene slik at de ikke kaster skygge på hverandre
 • Behold den lille skalaen, bygg lavt, ta ned byggehøydene
 • Gi status og plass til de viktigste felles-byggene
 • Nye bygg må underordne seg, vike for de viktigste
 • Still krav om tradisjonelle byggematerialer og sikre kvalitet på nybygg
 • Dropp tårn. Tårn skal markere noe viktig, som kirketårn, klokketårn og rådhustårn, ikke skytes tilfeldig opp i lufta
 • Sentrumsplanen er politikk mer enn teknikk
 • Respektèr folk som bor her fra før

Reguleringsmyndigheten har makt. Den makten har velgerne gitt dem. Bruk den til beste både for nye innbyggere og oss som bor her fra før. Folk skal leve gode liv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.