Uten fagarbeidere stanser Norge. Yrkesfagene er viktige for utviklingen av landet vårt. Folk med yrkesfaglig bakgrunn er ofte med der de store endringene i samfunnet finner sted. Ikke minst spiller de en sentral rolle i det grønne skiftet, og vi vil alltid trenge deres form for kompetanse.

Det er mye som er usikkert om fremtiden, men er det en ting vi vet, så er det at det er stort behov for flere fagarbeidere. Ifølge Statistisk sentralbyrå kan vi komme til å mangle så mange som 100.000 fagarbeidere i 2035. Ifølge NAV vil yrkesfag være en av de sikreste veiene til jobb i fremtiden. I mange yrker er du nærmest garantert jobb etter endt utdanning, så fagbrev gir gode muligheter for å få jobb når du er ferdig.

Hvis du er i tvil om du skal takke ja til plassen på yrkesfag, så husk at yrkesfag ikke stenger noen dører. Tvert imot, yrkesfag er en døråpner. Det er enkelt å bygge videre på utdanningen dersom du skulle ønske det. For eksempel på en høyere yrkesfaglig utdanning ved en fagskole eller ved et universitet. For ikke å snakke om mulighetene for å starte egen bedrift. I tillegg vil du som lærling få lønn i lærlingtiden, så du slipper store studielån. Det betyr at du for eksempel lettere vil kunne få boliglån og komme deg raskt inn på boligmarkedet.

Så si ja til yrkesfag, og bli med på laget som skal være med å utvikle Norge for fremtiden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.