Vi alle har hatt den morgenen hvor vi har glemt å spise frokost, eller forsovet oss så lenge at en ikke rakk frokost. Jeg kan ikke snakke for alle, men selv merker jeg at jeg sliter med å konsentrere meg i undervisningen når magen er tom. Alt jeg klarer å fokusere på er hvor sulten jeg er, da føles det veldig langt frem til lunsj. Dessverre er dette en hverdag for altfor mange unge, og det er heller ikke garantert at de får spist lunsj. Hvis vi kunne sikret alle elevene, uavhengig av trinn, et sunt og gratis skolemåltid hver dag for alle elever, ville skoledagen bli lettere og elevene hadde vært mer fokusert. Mette mager lærer bedre!

Mange som er imot gratis skolemat sier at dette er noe foreldrene må ta hånd om for barna sine, men da ønsker jeg å opplyse deg om en ting: Det er ikke alle foreldre som har råd eller tid til å gi barna sine mat til skolen!

Enkelte familier har så dårlig råd at valget står mellom å handle inn brød eller å betale husleia, kjøpe inn en sunn middag eller å betale for strømmen. Jeg klandrer ingen foreldre for å prioritere strømregningen eller husleia, men da må vi som samfunn hjelpe til med å få hverdagen til å gå rundt. Om vi kan tilby et sunt og gratis skolemåltid hver dag, kan familiene bruke pengene til sunne og gode middager.

Årsakene til hvorfor så alt for mange elever kommer uten mat på skolen, kan være mange og varierende. Det viktigste er ikke alltid å finne årsaken, men finne en løsning. Vi trenger ikke å vite hvorfor så mange kommer uten matpakke, men vi skal stille opp med et gratis og sunt måltid til alle elever uavhengig av bakgrunnen deres.

Gratis skolemat hindrer ingen foreldre at de kan sende med barna sine matpakke. Vi bare stiller opp med et gratis og sunt tilbud til elevene, hvor de kan samles rundt et bord og spise sammen. Jeg er for gratis skolemat for å kunne gi alle barn og unge en bedre hverdag. Med næring kommer læring.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.