I avisen for i dag 8. mai er det innlegg fra skribenten Knut Bakkehaug som er en flittig gjenganger med presentasjon av sine synspunkter. Denne gang er det om habilitet ved saksbehandling og da spesielt om den pågående behandling av områdereguleringsplanen for Eidsvoll sentrum han omtaler. Og fordi han igjen trekker fram min person er det naturlig med et tilsvar.

Bakkehaugs innspill reiser flere prinsipielle spørsmål som bør belyses.

Den fastsatte områdeplanen gjelder et område på cirka 424 dekar med en omkrets på vel fem kilometer. Den ble fremmet i hovedutvalgets møte 24. april for utleggelse til offentlig ettersyn. Ved all saksbehandling er det fokus på møtedeltakeres habilitet. Ved dette store omfattende areal var det på forhånd vurdert at alle var habile. Noe annet ville ha gitt en uholdbar situasjon når en ser alle involverte politikere i behandlingen og alle politikere som har familie og venner som bor i området. Når det kommer til detaljplanene for Sundet sentrum og for «Rubis-området» spesielt, stiller saken seg noe annerledes.

Det ene er spørsmål om min habilitet som er sterkt berørt nabo til «Rubis». Hva med habiliteten til rådmannen som har ansvaret for den forberedende del av saken? Han har hjemmel til eiendom som han har kjøpt av eier og tiltakshaveren for hele området. Videre har vi den behandlende del av saken – hovedutvalget, hvor lederen har hjemmel til eiendom på stedet og i tillegg er leder av sameiet. Jeg henviser i disse spørsmål til forvaltningslovens § 6.

Til slutt har vi den avgjørende myndighet som har vedtakskompetansen – kommunestyret. Der sitter blant annet Knut Bakkehaug som et av medlemmene som har den avgjørende vedtaksmyndighet. Knut Bakkehaug er vel også inhabil fordi han har foreldre som har hjemmelsadresse og bor i det berørte området

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.