I vinter har distriktet nesten ikke hatt snø. På ettervinteren, eller rettere sagt våren, har vi hatt to skikkelige snøbas. Det første i påsken, det andre startet mandag denne uka. Og vi, det vil si både samfunnet og folket, var slett ikke forberedt. Til tross for at det siste snøkaoset var omhyggelig varslet gjennom hele helga.

Det er som regel den første snøen på høsten som skaper det store kaoset. Nå ble det kanskje den siste snøen ført sommeren som skapte kaoset.

Noe av årsaken er at vi allerede har hatt fint vårvær som absolutt innbød til å skifte over til sommerdekk. Når i tillegg myndighetene har gjort det straffbart å kjøre med piggdekk etter første mandag etter 2. påskedag, blir det mange som følger loven og dermed var dårlig skodd da snøværet satte inn.

Datoen «første mandag etter 2. påskedag» er ikke absolutt, men er det godvær, bart og sommerføre på vegen skal du ha en god grunn for å fortsette å kjøre med piggdekk. Dette selv om myndighetene også oppfordrer bilistene til å bruke sunt vett fordi kjøretøyet til enhver tid skal ha tilstrekkelig veggrep.

Etter å ha sett og opplevd kaoset denne mandagen, der nok mange brukte all den fornuft de kunne ha, inkludert å la bilen stå - uten å komme fram-  er det to ting som myndighetene bør vurdere for framtida.

LES OGSÅ: Her står traileren snøfast på femte timen

Datoen for absolutt piggdekknekt bør kanskje forskyves. Det andre punktet er beredskapen man opplevde fra brøyteansvarliges side denne mandagen. Til tross for varsling gjennom hele helga, tok det altfor lang tid å få vegene brøytet. Sommeren hadde tydeligvis innhentet brøytebilene også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.