Stormaktene USA og Russland banet imidlertid veien for invasjonen, da de rivaliserer om å få Tyrkia på sin side i kampen om innflytelse i regionen. Og Tyrkia truer med å sende millioner av flyktninger inn i Europa for å hindre virksomme økonomiske sanksjoner mot seg.

Derfor må sivilsamfunnene holde presset oppe mot sine myndigheter, for at Tyrkia skal bli presset til å avslutte invasjonen og stanse krigsforbrytelsene som følger i dens fotefar. FNs UNHRC og andre menneskerettighetsorganisasjoner, pluss hjelpeorganisasjoner, har allerede engasjert seg.

Å få stanset Tyrkias invasjon er også viktig for å hindre en ny dramatisk opptrapping av krigen i Syria. Nye hundretusener er allerede jaget på flukt, mens IS er i gang med å reorganisere seg igjen. Da kurderne, som mistet 11000 i kampen for å nedkjempe terrororganisasjonen, nå ikke klarer å ta hånd om fangeleirene med IS-krigere. Rundt tusen har allerede greid å flykte for å tilslutte seg sovende IS-celler. I tillegg bringer Tyrkia inn jihadister, også fra al Quaida, sammen med sine invasjonstropper, med planer om å stasjonere dem i Syria igjen for å fortrenge kurderne.

I tillegg til regjeringene i Norge og flere andre europeiske land, har også by- og fylkesstyrer vist sin motstand mot invasjonen og støtte til kurderne og befolkningen ellers i de invaderte områdene. Kommunestyrer på Romerike bør også følge opp, i tillegg til at den enkelte borger gir humanitær støtte til organisasjonene som engasjerer seg. Symbolsk vil det også være av betydning å støtte innsamlingskampanjen som Røde Halvmåne Kurdistan driver, også her i Norge. Se deres Facebookside for kontonummer og vipps.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.