Allerede nå tar Frp grep for å begrense kommunenes mulighet til å skyve regningen for manglende effektivisering over på innbyggere og næringsliv. Med den gode kommuneøkonomien vi har sikret de siste fire årene, som også blir videreført i dette budsjettet, må vi kunne forvente at eiendomsskatten går ned og ikke opp. Nå starter vi arbeidet med å stå på huseiernes og hytteeiernes side.

I statsbudsjettet for 2018 foreslår regjeringen skattelettelser som fremmer vekst og investeringer i norske arbeidsplasser. Det er svært gledelig at skattesatsene for folk flest og bedrifter senkes.

Fra 2019 vil de kommunene som innfører eiendomsskatt kun kunne kreve inn én promille det første året. Ned fra tidligere to promille. Det gjøres også endringer i hvor mye kommunene kan øke skatten med hvert år. Også denne satsen senkes fra to til én promille.

Vi vil fjerne eiendomsskatten på produksjonsutstyr og –installasjoner. Forslaget fritar produksjonsutstyr i blant annet kraftkrevende industri, raffinerier, dataanlegg i store datasentre og kraftlinjer fra eiendomsskatt

Dette reduserer eiendomsskatten for mange bedrifter, og vil gi bedre forutsigbarhet. Det vil øke bedriftenes lønnsomhet, og bidra til investeringer og arbeidsplasser

For Fremskrittspartiet har det alltid vært viktig å se på hvordan vi bruker skattekronene. Vi er opptatt av hvordan vi bruker pengene fordi vi da kan klare oss med færrest mulig skattekroner. Dem som fulgte valgkampen merket seg sikkert at FrP snakket mye om eiendomsskatten og vi skal fortsette å snakke om denne usosiale skatten.

En bolig er et hjem ikke et skatteobjekt. I tiden framover så vil Frp fortsette fokuset på å få redusert og fjernet eiendomsskatten på hus og hytter. Det kan ikke være slik at folk føler en overhengende fare for at de må selge hus eller hytter fordi politikerne gjør dårlige prioriteringer i kommuneøkonomien.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.