Det er mulig at alle har et slikt ønske, men jeg må innrømme at jeg synes det kan være vanskelig å se denne intensjonen bak en del av de forslagene som blir fremmet.

Det kan være forslag som at homofile og lesbiske ikke skal få jobbe i kirken (med mindre de lever i sølibat), det kan være at de samme menneskene ikke skal få gifte seg i kirken, det kan være at man ikke lenger skal avholde valg samtidig med offentlige valg for å gjøre det vanskeligere for alle å avgi sin stemme, eller det kan være forslag om hvordan gudstjenesten skal gjennomføres - som jeg mener vil bidra til fremmedgjøring for mange som kommer dit.

Alle disse forslagene - og flere med dem - er forslag jeg mener ikke bidrar til en åpen og inkluderende folkekirke for alle. Noe av forskjellen kan ligge i hvem man tenker på som «folk». Noen tenker først og fremst på dem som allerede renner ned kirkedørene. I Åpen folkekirke er vi opptatt av alle medlemmer, også de som besøker kirkene sjeldnere, men som synes kirken likevel er viktig. Kanskje kan vi til og med bidra til at flere har lyst til å komme oftere når de ser at kirken er et sted som kan romme hele livet sitt.

I innlegget viser Birkedal også til at det ikke er aktuelt å endre på vedtaket om likekjønnet vigsel nå. Jeg er selvsagt enig i at det er usannsynlig at det blir et faktum i denne perioden. Like fullt er det et faktum at en del kandidater går til valg på at vedtaket skal reverseres. Det viser hvor viktig det er at det blir valgt inn kandidater som entydig vil kjempe mot en slik utvikling. De kandidatene står på Åpen folkekirkes liste.

Birkedal og andre kandidater på nominasjonskomiteens liste er opptatt av at de er nominert av menighetsrådene. Det er ikke så rart, for det er ikke så mye annet som samler dem enn akkurat det faktum. Det er likevel ikke riktig at disse kandidatene i større grad er tillitspersoner verken i kirken eller på vegne av menighetene enn andre kandidater som stiller til valg. Tillitspersoner blir man når man blir valgt, og tilliten og mandatet kommer fra velgerne.

Mange av oss som stiller til valg for Åpen folkekirke har lang fartstid i menighetsråd og andre frivillige verv i kirken. Vårt program er utformet med menighetens beste i tankene. Vi skisserer også hvordan vi ønsker å bidra til en åpen og inkluderende kirke.

Hvis man er opptatt av at både menigheten og det enkelte medlem skal ha gode kår, så bør man stemme Åpen folkekirke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.