De som blir valgt inn i kommunestyrer og fylkesting er våre ombudspersoner. De skal arbeide på vegne av oss. Ved å stemme er du med på å bestemme hvem som skal arbeide for deg. Godt valg! Men hvem skal vi stemme på?

Noen har det jo greit i så måte mens andre må fundere litt: Hvilket parti er du mest enig med? Hvilket parti tar tak i de sakene som er viktige for deg, yrket ditt, bygda di og samfunnet som helhet, både lokalt og i fylket, som for oss i Akershus nå blir Viken.

Akershus Bygdekvinnelag, et fylkeslag i Norges Bygdekvinnelag, setter fokus på noen aktuelle saker som vi mener er viktige.

Skolemat er et godt tiltak for folkehelse, sosial utjevning og læring. Det er vanskelig å konsentrere seg og lære noe når du er sulten.

Jordvern, vern av matjord og dyrkbar mark, er viktig for oss alle. Jordbruksarealet dekker bare 3.3 % av landet vårt, matjord er en ikke-fornybar ressurs og mat må vi og resten av verden ha.

Arbeidsplasser og verdiskaping i bygdene må arbeides med for å få unge mennesker, og særlig kvinner, til å bli i eller flytte til distriktene og trives der.

Andre aktuelle temaer som berører oss som innbyggere er helse, eldreomsorg og klima.

Dette er saker som må løses både lokalt og i fylkene i tillegg til nasjonalt. Hvilke partier tar disse sakene? Om dette er noe av det du brenner for i kommunen din, må du stille spørsmål til politikerne om hvilke planer deres parti har. For planer må de ha!

Det er i grunnen så utrolig mange viktige saker, men som alltid kan en ikke få alle ønsker oppfylt. Men skal du få noen oppfylt, må du bruke stemmeretten din. Først da er du med og bestemmer!

Igjen: Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.