For meg er det en selvfølge at de som bygde landet, før min generasjon kom til dekket bord, skal få en verdig tid på sine eldre dager. Mennesker som har jobbet, betalt skatt og bidratt til samfunnet gjennom en årrekke opplever allikevel en eldreomsorg som ikke står i stil til hva Norge bør kunne klare å levere – Nemlig verdens beste eldreomsorg.

I 2018 ble det anslått at 34 % av eldre i Haugesund kommune som er styrt av Arbeiderpartiet måtte bo på dobbeltrom. I Skien, også styrt av Arbeiderpartiet, kunne man i 2018 lese om to eldre som hadde vært gift i 72 år, men som kommunen skilte fysisk. Dette er kun to eksempler, men de er ikke alene. For Fremskrittspartiet er det en selvfølge at alle eldre skal ha rett på enerom, og at alle par skal få bo sammen hvis de selv ønsker det.

Fremskrittspartiet har i regjering startet prosjektet “Leve hele livet”. Intensjonen med prosjektet er at eldre skal få bevare sitt aktive liv både sosialt og fysisk, men også at eldre skal få bedre omsorg. Terje Søviknes, selveste trollmannen fra Os ble valgt til ordfører i 1999 og har ordførerkjedet rundt halsen enda. Som landets lengstsittende FrP-ordfører bestemte han seg tidlig for at sykehjemmene i hans kommune skulle være blant landets beste. I Os har sykehjemmet en egen tropehage, og de eldre forteller til lokale medier hvor godt det er å bo i Os. Hvis du har et ønske om en velfungerende eldreomsorg som omfavner og tar vare på de eldre så bør du ønske at også din kommune gjør som Os, legger til rette for konkurranse i eldreomsorgen.

De fleste av norske kommuner i dag har kun offentlig sykehjem, og i altfor mange tilfeller ender eldreomsorgen opp som en salderingspost for kommunepolitikerne. Jeg har troen på at vi får verdens beste omsorg dersom alle varme hender kan få lov til å slippe til. Gjennom flere private sykehjem hvor kommunen tar regninga skapes det valgfrihet og økt kapasitet.

Eldreomsorgen i Norge skal være i verdensklasse. Det får du med FrP ved roret i din kommune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.