De borgerlige partiene (H, FrP, KrF, V og Pensjonistpartiet) har sluttet rekkene om en velkjent høyreplattform der skatteskjerming står på topp og velferdstjenester derfor må vike. Den samme alliansen har de siste åra samlet seg om budsjettforslag med lange kuttlister – fra Frisklivsentralen til Læringssenteret til innføringsklasser for fremmedspråklige og økte SFO-priser, for å ta noe få blant mange eksempler på usosial politikk.

Så langt er dette bare forslag. For den siste perioden har de rødgrønne partiene vært i posisjon, og vi har vært sammen om å skjerme de viktigste velferdstjenestene også i tider med en anstrengt kommuneøkonomi. Slik er det fordi SV kom i vippeposisjon etter valget for fire år sida. Vi brukte vår tyngde til å holde partiene til venstre sammen og blokkere mulige allianser med høyrepartiene. For SV er politikkens innhold viktigere enn posisjoner, og derfor vil vi aldri søke styringsmakt ved å gå til Fremskrittspartiet eller Høyre. Vi støtter gjerne gode forslag for bygda vår uansett hvilket parti de kommer fra. Men faste samarbeidsavtaler inngår vi bare med sentrums- eller venstrepartier.

Vi må sikre driftsbudsjettene til velferdstjenestene og ha råd til nødvendige investeringer i barnehage, skole og eldreomsorg. Men SV tar samtidig den vanskelige økonomiske situasjonen for Eidsvoll på største alvor, og derfor er vi også opptatte av å bedre inntektsgrunnlaget i kommunen. Gjennom våre budsjettforslag over flere år har vi vist at det er mulig å få til begge deler.

For velgere med hjertet til venstre er SV den sikreste garantisten for fortsatt rød-grønt styre i Eidsvoll. Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.