Det er mulig SP vil få til dette om de vinner valget sammen med AP i 2021.

Det som blir feil er deres formidling om en eventuell oppløsning er at med sine utspill forleder innbyggerne i Viken til å tro at SP er mot fylkeskommunen.

Det er de ikke. SP vil kun reversere dette unødvendige forvaltningsnivået tilbake til 3 fylkeskommuner som i likhet med Viken fylke, blander seg inn i kommunenes selvstyre og overstyrer lokale vedtak og koster skattebetalerne store summer.

SP argumentasjon om sentralisering av fylkeskommunen er bare tull.

Fylkeskommunene har knapt tjenester hvor innbyggerne er avhengig av å besøke noe kontor for å få utført tjenester.

Fylkenes hovedoppgaver er videregående skoler, fylkesveier og tannhelse.

Ingen av disse oppgavene kan bli sentralisert noe mer en de er.

Tannhelsetjenesten har SP selv klart å være med på å sentralisere ved å stemme ned FrP sine forslag om å beholde mindre desentraliserte tannklinikker i distriktene når dette var en sak i fylkene.

Skoler og veier er neppe flyttbare med eller uten Viken fylkeskommune.

FrP vil legge ned fylkeskommunen og vil støtte SP helhjertet i en reversering av Viken om dette medfører en nedleggelse av fylkeskommunen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.