Etter mitt syn nærmer politikerne seg nå en ansvarsfraskrivelse på dette området. Det har nå i mer enn 10 år stått i kommuneplanen til Eidsvoll at de skulle samarbeide med Ullensaker om bygging av ny ungdomsskole for elevene i sørbygda i Eidsvoll.

Når politikerne ikke evnet å gjennomføre dette, ble det for cirka fire år siden tatt grep og som en nødløsning etter mitt syn, ble nåværende Råholt ungdomsskole bygd ut/ombygd for 100 millioner kroner for å få plass til dagens cirka 500 elever. Altså brukte man cirka en tredel av hva den «nye» ungdomsskolen ville kostet.

Prioriterer politikerne i Eidsvoll feil? De har i neste fireårsperiode satt av åtte millioner kroner til kjøp av tomt til ny barnehage i sørbygda. De har satt av penger til planlegging av ny barnehage på jordet ved Ås skole. De kjøpte Ankertunet barnehage på Eidsvoll Verk for 26 millioner kroner uten at det var et ord om dette i budsjettplanene.

Alle disse barnehageplanene er en råflott måte å bruke skattebetalernes penger på så lenge de private aktørene driver stabile og gode barnehager like godt som kommunen selv uten at barnehageplassene koster Eidsvoll kommune noe ekstra.

Pengene og plangleggingsinnsatsen må settes inn der den trengs mest.

Innsatsen må nå settes inn på å skaffe tomt til ny ungdomsskole framfor barnehage i sørbygda i kommende fireårs periode. Hvorfor kan jeg si dette?

Jo, elevtallet øker så mye at nåværende Råholt ungdomsskole ikke vil ha plass til alle elevene om cirka seks år. Ved å se på elevtallet i barneskolene i sørbygda ser jeg at fjerdeårstrinnet nå har passert 200 elever og de lavere trinnene har enda flere elever. Det betyr at om knapt fire år vil det begynne cirka 200 nye elever på Råholt ungdomsskole, pluss ny tilflytting. Med litt tilflytting vil trolig elevtallet ved Råholt ungdomsskole være cirka 650 om seks år. Og da er Råholt ungdomsskole for liten.

Når vi vet at det tar tre til fire år fra planleggingen begynner til skolen står ferdig haster dette nå.

Har så langt ikke sett et eneste politisk vedtak eller spørsmål i kommunestyret om dette?

Dersom den nye kommuneplanen som snart kommer på politikernes bord ikke inneholder nye arealer til offentlige formål i sørbygda, kan den ikke godtas. Sørbygda i Eidsvoll har så stor vekst at de trenger nye arealer til offentlige formål.

Ta ansvar, begynn planleggingen, skaff tomt til ny ungdomsskole snarest, det haster.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.