For å være helt sikker på at det skrives noen ord om at man blir en gammel mann, så er det beste å gjøre det sjøl fordi da blir det mest skryt og fine ting. Denne skribent runder 60 om ei uke. 60 år? Tenker som mange andre på når foreldrene ble 60, de var skikkelig gamle.

Nå er tida der for han som fra og med tredjeklasse ble kalt Stabbe fordi han var tjukk og stabbet og løp på hæla. Glad i grillpølser med begge deler fra Stenbergkiosken og hadde talefeil som måtte justeres hos pedagog. Likte kino på Søndre Samfund. Likte Donald og Tempo. Likte fleskefett på brødskiva, skjønner dere? Stabbe. Men, sliter fortsatt med sj-lyden i lystig lag. Har etterpå skrivi mye tull og vil nok fortsette med det.

Noen dikt er der også blitt:

– Dammen på Dal

– Øyeblikksabbor

– Gjedda betalte forskudd

(Fra The Electric Blue Cafe – Ørretbrev fra undergrunnsvegetasjonen, Aschehoug, 2009).

Kolonialforretning

Sånn, behøver ikke mer. Jo, tar med noen fakta også: Født på Stensby 6. oktober som var en søndag. Far Melvin, mor Ragnhild Åse, bror Dag Henning. Vokste opp i butikken, en kolonialforretning mellom Råholt og Dal der hvor det er blomsterforretning i dag. Farfar het Oskar og han hadde jobbet i Bøhnsdalen og oppdro fire barn, nesten aleine, ettersom hans kone døde ung. Farfar var jeger. Hare, rådyr og storfugl. Hadde egen harabinge, oppdrett. Rundt oss bodde familie fra Westengen-slekta som var stor. Farfar tok etternavnet Stalsberg av en eller annen grunn. Hans bror, Josef, dreiv med bier og hadde stor, rød jordbærnese. Ole og Mamen bodde i Jeskerud der vi hadde klubbhus for lek og brødskiver. Rune og Odd var de første som var med på indianer og cowboy. Jan også. På Sagmoen bodde Lina, bestemor der det var en flott eplehage som medførte overspising og magevondt så ille at det ble noen dager på Stensby, dette i nabosenga til en forfatter fra Feiring som hikket hele tida.

Ut av kjerka

Råholt barneskole og deretter ungdomsskolen, utmeldt av statskjerka i 77, og deretter handelsskolen og jobbing på diverse båter og plattformer, akkord og langt hår. Den første kjæresten fra Mogreina og inn på Jessheim videregående, dette etter ett år sammen med den hardtskytende Bækkestuen på teknisk fagskole og jobb på renseanlegget i Ullensaker og i Ullensaker kommune. Der blant annet som flisgutt. Ja, kanskje flisgutt burde forblitt yrket? Ute i naturen og sånt. Det bor en flisgutt i oss alle.

Fotball: Først på Vito som keeper, god på streken, svak i lufta. Og, deretter på EIF i mange år, og et par år på Bøn, før det hele ble avsluttet på EIF, cirka 150 A-kamper og noen mål ble det faktisk, og mange halvlitere hos Kai N.. Spilte blant annet sammen med Kai Sjøberg og i en periode dannet hoftefestespisspar, dette ifølge Cato Strømberg, sammen med Geir Svendsen (fred over minnet). Rykket opp med EIF i 1976, stor stas på Nebben etterpå der Fiol aka Skoglund rocket. Rock around the clock?

Satans rock

Ja, den satans rocken begynte i det små med vinyl hjemme hos Rune og deretter ble det konserter og eplevin hos Geir Slade Tærud (fred over minnet) , sære Dylan Toots og Tom Roar Prog Bjerke. Eidsvoll Rock og Bluesklubb var en klubb noen av oss fikk stiftet på sen seng av amatørkonsertene i Sundet. Rockeklubben utvidet horisonten.

Bodde i Kroken 12 på Råholt sammen med Tore og Østen i en periode også og dannet Kroken Bildegruppe. Festet vi? Ja. Fikk vi tolv rette på tippinga? Ja. Hvor mye? 400 000 kroner. Festet vi da? Ja.

Jobbet som frilanser i Eidsvold Blad, det er denne avisas skyld at yrkesveien etter Journalisthøgskolen ble journalistikk og fotografering, tusen takk The Råna Lappers.

Skal dagen feires? Nei. Drar til skogs aleine sammen med min gode venn HB. Skal sitte under en stubbe å sture og se inn i bark og stammer i tre døgn før jeg reiser hjem for å spise kald fårikål. Sant? Nei. Det blir festival med musikk og sprell på Palace Par og Grill i Oslo sammen med kjære kone, sønn, sekt og venner. Unnskyld, slekt og venner. Om 20 år, dette:

Arkeologen fant meg

Sittende på bunnen

Stram line.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.