Hallo; klart du blir redd når et fjærkledd menneske med nakne føtter, inntyllet i et laken henger i løse luften, og lyser opp i mørket. Uten engang å bruke en økologisk, frittgående og nøkkelshullmerket lommelykt. Himmelsk lys. Du frykter da, vettu, bittelittegrann. Men, er det forresten sånn at engler har et kjønn? Et han eller et hun? Eller et hen? Henimot.

Moderne

Herlighet asså, englene nå til dags. Hvis de fortsatt er her og der, og det håpes det jo at de er, så sender de sikkert budskapene sine via sms eller snapchat. Eventuelt oppretter en lukket gruppe på Facebook. Det leves tross alt i tiden og forventes effektivitet. Eller en dagsfersk Frykt ikke-APP. Alle som vil kan laste den ned gratis, til og med prinsesser. Det sparer englene for utrolig mye reisevirksomhet, og frigir tid til andre ting. Englevakt og sånn. Effektivisering, rett og slett. Synergi, LEAN, matrise, lokasjon og konsern. Veldig 2017 lissom. Håper de ikke mister bonuspoengene sine. Det er så utrolig kjipt å miste dem.

Fram med appen

Det er så deilig. Hele verden ligger klar til bruk i håndveska, på mobilen. Kamera, bilder, kontakter, apper på Ruter og Hjerter og Vipps og Æ og Yr. Ikke nok med det, man er Ark-venn sånn at man får gratis avis hvis det er igjen noen. Det er det aldri på lørdager. Folk er seriøst så griske. De piler inn på Ark-bokhandelen, for å få; skal ha, skal ha, rett foran nesa på andre. Andre derimot, må ta nesa med seg ut av butikken, avisløs og med følelsen av å ha mislykkes. Tapt. Men, det finnes håp. Neste gang, da skal nesa klare det. Det skal dras fram sovepose, som først må luftes etter interrailturen i 1982, og det skal lenkes kropp fast til bokhandelens vegger. For å ligges i fred skal det henges opp et barnevogn-hjerte over hodet. Det skal stå «ikke rør». Ved soloppgang skal det spises god og medbrakt matpakke, ikke tørt brød og svett salami, og det skal ventes. Når butikken åpner skal det stormes inn og rasles med sablene. Det skal klaskes en ARK-venn-app i bordet, akkurat så hardt at det ikke blir riper i mobilskjermen.

– Hit med Dagbladet!

Og dama i butikken skal ikke si at de har ikke fått inn avisene enda.

Takk til Antonio Meucci

For det er hans fortjeneste. Post mortem. Ikke han andre som rappet patentet hans; slasken Alexander Graham Bell. Jeg har googlet, jeg har lest meg opp på fakta, pr. tlf. Uten Antonio kunne jeg ikke vært Ark-venn. Ikke hadde jeg vært tilgjengelig 24 timer i døgnet heller. Tenke seg til. Jeg kunne ikke ringt og bestilt pizza og tatt bilde av den og snapchattet til datter og skrevet «skikkelig digg» og fått svaret «heldiggris» med en gang. Jeg kunne ikke fått gratulasjoner på bursdagen min pr. sms med mange smileys og sånn. Ikke kunne søster ringt og sunget skingrende falskt via mobilnettet heller.

Englevakt

Hvis det skulle komme en engel dalene, ned i skjul, helt plutselig og midt i fellesferien, da håper jeg han eller hun eller hen er litt praktisk anlagt. Og litt hjelpsom, har norsk dugnadsånd, og tar i et tak med penselen, for her skal det pusses og kittes og males vinduskarmer.

Han på hytta, han som tror han har mest peiling, har kjøpt inn det som trengs av utstyr, white-spirit og greier, så ingen skal gå med skit på vingan.

-Er du sikker på at vi har alt?

-Jada, frykt ikke.

MER FRA BRIT SANDNES

LETTBEINT SOMMER: Noen ganger regner det, andre ganger ikke. Bønder gledes, feriegjester frydes, og sommerferien er en uendelighet av godt planlagte impulshandlinger

TO TRUSER OG TI LITER VANN: To truser holder, jeg er tross alt ikledd én allerede ved avreise. Innerst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.