I sitt svar 27. august hevder han at kommunen hvert år mottar en økt overføring fra staten. Med disse midlene skal det være rom for over 20 nye stillinger i kommunen. Det positive her er at flere titalls stillinger nå er redusert til over 20. Uten at det blir spesielt mer troverdig av den grunn. Med en så raus regjering og stortingsflertall kan vel neppe Eidsvoll kommune ha noen økonomiske utfordringer overhode. For å bedre økonomien må vi unnvære noe en stund, mener Jacobsson. Hva dette ”noe” er og hvor lang ”en stund” er, sier han selvfølgelig ikke noe om. Mon tro om det kan være i frykt for å støte velgere fra seg? Hva om man lar være å opprette noen av de flere 10-talls nye stillingene som FrP strør om seg med? Det vil vel være et godt bidrag i drifstbudsjettet.

14.8. skriver Jacobsson at FrP vil redusere kommunens gjeldsbelastning. Jeg spurte hvordan og hvilke konsekvenser vil det få for et allerede vedtatt investeringsbudsjett?

Svaret nå er at det skal man gjøre ved å selge unødvendig eiendomsmasse og å ikke bygge for stort. Det blir dyrt å betale renter på tomme lokaler. Hvilke konsekvenser det vil få for investeringsbudsjettet unnlater han elegant å svare på.

Dersom investeringsbudsjettet skal gjennomføres etter FrP sin oppskrift, uten å øke kommunens gjeldsbyrde, må det fram til 2022 selges kommunale eiendommer for over 900 millioner kroner. Det kan nok bli en vrien oppgave. Eidsvoll kommune er vel dessuten neppe mest kjent for å bygge for stort og har vel heller ikke så store ubrukte arealer i kommunale bygg. Jeg har ikke lyst til å ønske FrP et godt valg, men kan jo ønske dem et godt salg.

Jacobsson skriver også om Arbeiderpartiet sin vedtatte økonomiplan. Det er bemerkelsesverdig hvordan ”Høyrekameratene” konsekvent omtaler alle kommunestyrevedtak de ikke liker som Arbeiderpartiet’s . Til og med enstemmige vedtak har Arbeiderpartiet blitt tillagt ansvaret for. Kanskje verdt å minne om at Arbeiderpartiet har kun 10 av 35 representanter i kommunestyret. De må være utrolig dyktige når så få kan være så toneangivende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.