Det store spørsmålet er innføringen av eiendomsskatt i Eidsvoll. Og da opplever jeg at usannheter og beskyldninger begynner å dominere debatten. Jeg ønsker å respektere de partier som er motstander av denne skatten. Da håper jeg også at de kan respektere meg, som ser det som nødvendig å innføre den.

En av beskyldningene er at Ap har holdt på med et «vanstyre» igjennom 100 år og som derfor har ført oss i den vanskelige situasjonen vi nå er i. Jeg kan være enig i at Eidsvoll sikkert kan bli bedre på mange områder. Vårt svar er at vi ønsker å jobbe med og bidra til å utvikle tjenestene. Da synes vi ikke at kutt er den beste medisinen.

Til tross for Høyres påstand om Aps «vanstyre» gjennom flere år, så opplever vi at flere og flere ønsker å bosette seg her i kommunen. De har god grunn til det. Til nå har vi klart å holde tritt med utviklingen ved å ha gode skoler og barnehager. Men skal vi møte veksten i framtiden, må vi bygge mer. Vi ønsker å bygge flere nye fine skoler, flere gode barnehager og sørge får en eldreomsorg med nok sykehjemsplasser og omsorgsboliger.

Til tross for Aps «vanstyre» har vi faktisk aldri hatt underskudd i drifta og unngått å innføre eiendomsskatt fram til nå, i motsetning til rundt 350 andre kommuner i landet, som har innført eiendomsskatt i en eller annen form. Til tross for Aps «vanstyre» er det relativt billig å bo her og vi er kåret til Norges beste kommune når det gjelder framtidsutsikter de nærmeste åra, mye være takket god økonomistyring.

Til tross for Aps «vanstyre» er vi en av de kommunene i Norges som drifter billigst i forhold til tjenestebehovet og er en av Akershus mest effektive kommuner.

Høyres leder uttaler seg at vi må ta styringen over økonomien. Mener Høyres leder at Eidsvoll kommune ikke har det? Mener han at vi ikke har styringen og det er derfor vi vil innføre eiendomsskatt? Mener han da at rundt 350 kommuner i Norge, som allerede har innført eiendomsskatt i en eller annen form, også Høyre styrte, ikke har styring?

Og når det gjelder Aps «vanstyre». Det er vel ikke helt riktig at det bare er Ap som har styrt alle disse åra. Det er vel ikke så mange perioder siden Høyre satt med styringen, de hadde vel til og med varaordfører. Og i forrige periode jobbet Høyre selv fram et budsjett og handlingsplan, sammen med Frp og Ap. Da kom vi på Robek-lista, men det ønsker kanskje ikke Høyre å prate noe særlig om.

Ap ønsker fortsatt å være med på å styre bygda. Vi ønsker å utvikle tjenestene til å bli enda bedre, vi ønsker å bygge nye skoler, barnehager, sykehjemsplasser og omsorgsboliger. Vårt svar er ikke å kutte ned på tjenestene. Vi ønsker å levere budsjetter og økonomiplaner som ikke inneholder altfor mye tro, håp og tipping, men som er troverdige og som det er mulig å styre en kommune etter.

Fra Lesernes EUB: Manglende økonomistyring et stort problem for Eidsvoll Ap – og derfor et enda større problem for Eidsvolls innbyggere

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.