Det blir i hvert fall vanskeligere og vanskeligere å være tilfeldig nydelig. Tilfeldig? My ass. Ting tar bare mere tid enn før.

Som gammel speider, eller som en som later som å være gammel speider, er jeg alltid beredt. Selvsagt. Forresten; er det å alltid være beredt det samme som å være en kontrollfrik? Utvikler den kongelige norske Speideren kontrollfriker? De fleste av oss har tross alt ikke et veldig behov for å lage seljefløyte mens vi ber en bønn?

Forberedelser

Bente Værvarsler hadde sagt, på åpen skjerm, med høye hæler og i beste sendetid, at det skulle være sommer hele helgen. Jeg slukte det rått, og hun hadde for så vidt rett. Norsk sommer. Jeg stoler på værvarslerne på NRK. Sjekker tvangsmessig Yr.no. Stakk av fra jobben tidlig fredag og ankom Sundet lenge før køen på E6 oppsto. Kjøpte solkrem med diverse faktorer og gjorde meg klar. Allerede torsdag kveld tok jeg et skikkelig røsk med barberhøvelen; legger (også baksiden, der var det noen lange, svarte greier …) og armhuler og bikinilinjen. Dro et par drag med høvelen over tærne. Herregud, når var det jeg fikk så lange tåhår? Var de der i fjor sommer også? Er ikke tåhår en mannegreie? Seriøst?! Har jeg blitt mann?

Gjennomføringsevne

Hadde med liste til hytta. To do. Klippe gresset (hvor er batteriet til kanteklipperen?), sage opptenningsved av de tynne trestammene bak skjulet, (hvem har ryddet i boden og gjemt sagen?), tømme ovnen for aske (synd at det står blomster i sinkbøtta) og male det femte strøket på veggene i det som kan kalles et bad. Fire strøk maling må da for pokker holde. Brukte tross alt kvistlakk først. Møkkamaling. Blir fint når jeg får kjøpt en gulvmatte. Senere. En gang.

Vakling

Hva skjedde ved ankomst til hytta? Bente Værvarsler hadde som sagt rett angående fredag og lørdag. Sola skinte, det blinket i sjøen, og noen gærne innfødte badet. Det ble vurdert at det beste alternativet var å ha litt rødt i glasset, se utover vannet og avvente situasjonen. Det ble ventet på arbeidslyst. Den kom ikke.

Flytetorva siger sakte rundt, og alle håper at den ikke legger seg til å hvile akkurat der de ikke vil ha den. En gang la flytetorva seg til rette foran båthuset, som ikke inneholder noen båt, men allikevel. Styggen ble liggende i flere år, og hver sommer var det synkron-irritasjon over dens blotte eksistens. Storebror var dristig og dykket under torva. Påsto at det var rester etter sjørøverskip der. Den som ikke trodde, måtte gjerne dykke ned for å se selv. Ingen dykket. Æsj, mygg og gørr og gjørme og sånn. Og så; plutselig og uten varsling på Facebook, dro den sin vei. Vi kom på hytta, og borte var den. O ‘glede og O ‘ydmykhet over at noe ikke kan kontrolleres.

Ettervern

På trampen av helgen ble det besluttet å gå gjennom oppgavene som skulle ha vært gjort. Lapp ble skrevet og festet på kjøleskapet. Kan stryke «fjerne aske fra ovnen» allerede, fordi blomstene i sinkbøtta avgikk med døden og bøtta ble ledig. Aske fjernet. Sinkbøtte vasket. Søndag regnet det, og asken som ble kastet bak utedoen fikk den tiltrengte vanntilførselen. Selv om det ikke har blitt fyrt i ovnen på flere dager, er kontrollfriken, eller den gamle speideren, beroliget over at Vår Herre sørger for at ettervernet av asken er ivaretatt.

Favorittsønnen til mor spurte om hva han skulle skrive i et konfirmasjonskort, om det måtte stå «Gå med Gud eller noe sånt». Sønn studerer fysikk og sluttet i speideren som syvåring på dag 3 fordi han mente å tvile. Speiderkniv var kjøpt inn, sang innøvd og kontingenten betalt. Mor tvang derfor ungen til å fortsette noen ganger til. Men seljefløyte ville han ikke ha.

– Jeg har nok ting, sa’n. Tingeling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.