Eidsvoll kommune har vedtatt en kommuneplan hvor spesielt arealdisponeringsdelen i denne planen blir sett på som bindende i mange sammenhenger. Blant annet for å få mer detaljrikdom i planene arbeides det nå med å lage områdeplaner for Råholt og Sundet.

Disse områdeplanene må naturligvis ta utgangspunkt i den vedtatte kommuneplanen. Men hva skjer? Jo, Fylkesmannen godtok for tre år siden arealdelen i Eidsvolls kommuneplan, dog etter noen diskusjoner om deler av den før den ble endelig vedtatt.

Men nå kommer Fylkesmannen med innsigelser mot noe av dette han godtok for tre år siden. Han vil ha omkamp om arealdisponeringen rundt Råholt og Sundet. Jeg og mange andre har hele tiden trodd at når et areal i kommuneplanen er godkjent for utbygging så kan vi handle der etter. Noen legger så ned mye kapital i oppkjøp og arbeid med å planlegge og utvikle disse arealene.

Men så opplever vi at Fylkesmannen i sitt høringssvar til områdeplanene, ganske overraskende, kommer og sier at noen arealer som var avsatt i kommuneplanen til boligbygging nå skal ut av denne.

Fylkesmannen bruker «elitepolitikernes» Regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus som argument for sine innsigelser. Etter mitt syn har «elitepolitikerne» bommet stygt i denne planen. Det er kjempeforskjell på å utvikle noe innenfor Ring 3 i Oslo og i ytterkantene av Akershus.

Dersom Fylkesmannen får gjennomslag for sine innsigelser har vi etter mitt syn et «råttent» plansystemet. Vi må kunne arbeide langsiktig i utvikling av våre arealer uten å kanskje miste flere titalls millioner kroner fordi Fylkesmannen har kommet på andre tanker.

Derfor er det med glede jeg ser at våre lokalpolitikere står opp og sier at slik kan vi ikke ha det. De anker saken inn til «overdommeren» nemlig departementet.

Selv om vi taper saken om Tynsåkjordet hos «overdommeren», så bør vi vinne denne saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.