Som politiker synes jeg du gjør en god jobb Vedum og har mange fine innspill, men her er jeg litt uenig med deg om dette forslaget. Ikke om forslaget på turistvei, men hvor du tenker at den burde gå. (Jeg skriver dette med lit snev av humor --- eller.) Vi i Hurdal har jo hatt gleden av å ha hatt familien Slagsvold Vedum boende i kommunen, din far var jo lærer på Hurdal Verk folkehøgskole og var godt kjent i bygda. Med bakgrunn i din fortid i Hurdal synes jeg det hadde vært naturlig at forslaget til veien hadde gått langs den gamle Kongevegen igjennom Hurdal over til Skreia. Langs denne veien har vi flere gamle skysstasjoner, blant annet i Garsjøen, hvor Hurdal historielag holder til.

Veien har mye gammel historie. Det er gammelt sagbruk, det er tufter etter seterbruk, flere små vann hvor de kunne fiske abbor, St. Olavskilden hvor det sies vannet skal ha helbredende virkning ved å drikke det (jeg går ikke god for det.), denne ligger ved Torsætera serveringssted. Her serveres det mye fin mat. Når du har spist her burde du hvile og slappe av etter all maten, før du reiser videre.

Fra Skreia kunne vegen gå videre over Mjøsa med en ferje, over Mjøsa kunne turistene få anledning til å fiske før de reiste videre gjennom Stange til Lillehammer og Maihaugen.

Den gamle Kongeveien Hurdal–Toten trengs nok litt oppgradering, men jeg og barnebarnet mitt kjørte den med bil sist sommer.

Stortinget burde nå ta med dette alternativet om det kommer så langt. Lykke til Vedum!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.