Katten kom hjem blødende og hardt skadet. Røntgen og undersøkelser viste at den var skutt, og påført alvorlige indre skader som måtte akutt opereres.

– Det er grusomt at det finnes folk som kan finne på sånt. Det påfører folk og dyr en svært unødig lidelse, sier veterinær Pål Sindre Lundestad. Matmor og familien sier at de i ytterste konsekvens må selge huset og flytte om mishandlingen vedvarer.

Det er rett og slett forferdelig trist, tragisk og uforståelig at andre mennesker kan utsette uskyldige kjæledyr for skader og lidelse. All dyremishandling er selvfølgelig helt uakseptabelt, og må få konsekvenser.

Nå slås det alarm i nabolaget til Sofus etter flere mystiske dødsfall og alvorlige hendelser mot dyr i området. Naboer melder om både katter som er forgiftet og utsatt for alvorlige klemskader. Tre naboer har nå gått til politianmeldelse.

Uansett hvem som står bak må dette stoppes umiddelbart. Mishandlingen skaper utrygghet og skade for både folk og dyr. Det snakkes om at dette kan være «guttestreker», og vi får nesten håpe at det er barn eller ungdom som står bak, og ikke voksne. Men når det er sagt: Skyter man på katter med luftgevær, er det ikke lenger snakk om «streker», men alvorlige hendelser som må få følger for den eller dem som er ansvarlige.

Dessverre har vi også hørt lignende historier før. Om kjæledyr som er skutt, forsøkt forgiftet eller utsatt for annen mishandling. Et søk i EUBs arkiver gir altfor mange treff. Det gjør ikke hendelsene som ble omtalt i gårsdagens avis mer akseptable. Dette må stoppe. Og det må stoppe nå.

Om Sofus overlever vet ikke eierne. Formen er tilsynelatende bedre, men det er fremdeles ikke sikkert at katten klarer seg. Det bør også være en kraftig vekker for dem som står bak dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.