Jeg måtte tenke på dette da resultatene tok til å komme etter siste valg. For sjøl om mange til dels ytterliggående høyrekrefter gjør det sterkt rundt om kring i Europa og verden for øvrig, gjør venstrekreftene seg mer og mer gjeldende. Det er en rødgrønn vind som bygger seg opp. Vi ser det ikke minst i USA der politikere nå kaller seg noe så uhørt som «sosialister» (!). «I USA blåser det nå en sosialistisk vind over den unge generasjonen, ledet an av de selverklærte sosialistene Bernie Sanders (77) og Alexandria Ocasio-Cortez (29). [...] Sanders fikk en enorm oppslutning blant unge velgere under Demokratenes nominasjonsprosess i 2016, mens Ocasio-Cortez har blitt en svært kjent rikspolitiker etter at hun ble valgt inn i Representantenes hus som tidenes yngste kongresskvinne i mellomvalget i fjor,» skrev Thomas Paust i Nettavisen (13. mars).

Vi ser det òg i land etter land i Europa. 8. mai meldte NRK at Finland gikk mot en rødgrønn regjering. Og i Norge har velgerne valgt bort tre eller fire av Fremskrittspartiets fem ordførere. Dagbladet kaller det et «ordførerskrell for Siv» (12. september).

Òg i Ullensaker har denne rødgrønne vinden slått inn. Her er det blåblå styret vippet av pinnen, og de rødgrønne partiene skal samarbeide om å gi kommunen en ny kurs til gode for oss som bor her. Men nå har alvoret tatt til å melde seg. Nå må partiene snakke seg sammen om hvilke posisjoner de skal besette, og enda viktigere: hvilken politikk de skal føre – en politikk med et tydelig rødgrønt stempel, bygd på det de ulike partiene signaliserte før valget. Nå må partiene sammen vise at vi er tilliten verdige, og virkelig gjøre Ullensaker til en enda tryggere kommune å bo i. Hadia Tajiks visjon om «å gjøre trygg økonomisk styring trendy igjen» (Dagsavisen), gjelder i høy grad òg hos oss – men er langt fra tilstrekkelig. Vi «må hvileløst drives av en visjon om å løse klimaproblemene, sikre rettferdig fordeling av ressursene og skape tillit mellom politikere og befolkning,» sånn Audun Lønmo Knudsrød, nestleder i Trondheim Arbeiderparti, uttrykker det i avisa Klassekampen (13. september).

Dette er det glade budskapet, òg for de av oss som måtte mene at «alt var bedre før».

Varm takk til alle som stemte fram det rødgrønne alternativet! Og gratulerer, Ullensaker, med den framtida vi går inn i!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.