Rapporten sier at i 2018 ble 10.3 prosent av elevene mobbet på 10. trinn og 8.3 prosent på 7.trinn. Det er en forbedring fra 2017, men ikke bra nok. Ullensaker FrP har nulltoleranse for mobbing, og ønsker flere tiltak.

Mobbing ødelegger liv. Derfor har politikerne et ansvar for å iverksette alt av tiltak som gjør hverdagen bedre. Ullensaker FrP mener det er uakseptabelt at det finnes elever som gruer seg til å gå på skolen. Skolen skal være en trygg arena hvor elever opplever mestring, ikke frykt.

Dersom kun èn elev mobbes er det en for mye. Derfor har Ullensaker kommune en nullvisjon mot mobbing. Alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring.

Utgangspunktet er at det er familiene selv som er ansvarlig for oppdragelsen av sine barn. Foreldre og voksne må følge med på sine barns adferd, ta opp temaer rundt mobbing samt sette grenser for hva som er greit og ikke. Likevel hender det for ofte at barn mobber. Skolen har derfor et ansvar for å stoppe og forhindre mobbing, og enda flere tiltak må gjennomføres.

Viktig er det at lærerne og de ansatte på skolene setter fokus på mobbing og er med på å belyse det ved å for eksempel svare på undersøkelser, og her er det en vei å gå. I rapporten kommer det frem at det har blitt sendt ut en spørreundersøkelse til samtlige ansatte i Ullensaker skolen som skulle finne ut hvordan skolene arbeider med skolemiljø, mobbing og krenkende atferd. Av de 857 ansatte som mottok undersøkelsen var det bare 238 som svarte som gir en svarprosent på 28%. Dette er ikke bra nok og vi trenger en mye høyere svar prosent fra lærere og ansatte i skolen fordi det er på skolen mobbing som oftest skjer og det er viktig å få all den informasjonen vi kan få fra de som er tettest på det.

Å få økt fokus på videre- og etterutdanning av lærere for å bekjempe mobbing er en mulighet. Å sørge for at det alltid skal være mobberen, ikke mobbeofferet, som bytter skolen, et annet.

Det er hårreisende at enkelte partier er uenig i at mobberen skal bytte skole. Resultatet av dette blir at det til slutt er mobbeofferet som må bytte skole, fordi det finnes ingen annen utvei.

Den siste rapporten om mobbing i Ullensaker kommune viser behov for handling. Derfor må flere ambisiøse tiltak på plass for å gjennomføre FrPs visjon om null mobbing. Det skal alltid være mobberen som bytter skole, og økt fokus på videre- og etterutdanning av lærere må innføres og man må få en høyere svarprosent blant de ansatte i Ullensaker skolen på undersøkelser om mobbing. Og sist: familiene må ta sitt ansvar for å gi barna sine en skikkelig oppdragelse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.