Vi blir uansett stadig flere Eidsvollinger og mange pendler ut av kommunen for å jobbe. Nå er jo det ganske greit for de fleste, på grunn av godt kollektivtilbud både inn til Oslo og Jessheim/Gardermoen, samt gode veier.Men det er viktig for kommunen å jobbe for å få flere bedrifter til Eidsvoll, både for å trekke enda flere i arbeidsfør alder til kommunen, og dermed skatteinntekter, og for at noen som pendler kan finne seg jobb i vår egen kommune.

Det er utarbeidet en Strategisk næringsplan for Eidsvoll. Dette i samarbeid mellom kommunen og lokalt næringsliv. Der er det beskrevet mål og strategier for hvordan man skal jobbe for å skaffe nye bedrifter til Eidsvoll . Men alt for lite skjer. Og hvorfor skulle det ikke stoppe der? Lite kommer av seg selv. Her må det jobbes aktivt, både av enkeltpersoner, bedrifter og ikke minst av kommunen. Kommunen har gjort mye av jobben med å tilrettelegge arealer og godkjenne planer, men det er ikke nok. Her må kommunen være mer aktiv.

Eidsvoll Krf vil jobbe for å få gjennomført neste steg i Næringsplanen, som er å utarbeide en Tiltaksplan for Næringsutvikling. Dette er et punkt i vedtatt næringsplan.

Eidsvoll Krf vil jobbe for at kommunen skal ansette en egen Næringssjef som bare er opptatt av å skaffe bedrifter og arbeidsplasser til kommunen og utvikle eksisterende næringsliv. Dette må skje i nært samarbeid med næringslivet, bl.a gjennom Eidsvoll næringsforum. Næringssjefen må også ha som mandat å jobbe utenfor kommunen mot mulige aktører som kan etablere seg her. Han eller hun må også være aktiv ute mot de riktige miljøene og samarbeide med Fylkeskommunen og også tett med nabokommunene her på Øvre Romerike. Det er viktig å bidra til at Eidsvoll får sin del av den veksten i næringsutvikling som vekstmotoren Gardermoen fortsatt vil generere, slik at ikke alt havner i Ullensaker. Vi har mange kvaliteter som Ullensaker ikke har.

Vi må ut å presentere oss, vår fantastiske beliggenhet, vår enestående historiske bakgrunn og lette atkomst til hovedflyplassen og Hovedstaden Oslo.

Eidsvoll Krf vil i kommunestyret jobbe for å få fram Eidsvolls kvaliteter som et attraktivt sted for næringsetablering, men da trenger vi å få inn vår mann John Granly i Kommunestyret og vår andrekandidat Silje Camilla Myrhaug også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.