Sosialistisk Venstreparti (SV) uttrykker i et leserinnlegg i EUB onsdag 24. april bekymring for velferdstjenestene på Kløfta.

Når det gjelder Kløfta bibliotek så er det vel rimelig klart at ingen av partiene går inn for nedleggelse av dette, og det vil heller ikke Høyre gjøre. Posisjonspartiene har stort fokus på

Kløfta i mange sammenhenger, det viser utbyggingen av idretts- og aktivitetsanleggene i Bakkedalen, planene for ny kommunal barnehage og planene for utvidelse av Bakke/Vesong skoler inkludert en fløy for kulturaktiviteter.

HELSESTASJON

SV tar i innlegget opp spørsmålet rundt Kløfta helsestasjon og tilbudet til barn i alderen 0-5 år. Det er viktig å understreke at tilbudet/tjenesten ikke blir borte, men at det samles på Jessheim. Hensikten med å samle dette tilbudet til Jessheim, er å sikre et jevnt og godt tjenestetilbud til alle innbyggerne, og også få et sterkere faglig miljø som øker kvaliteten på tjenesten.

Det å samle denne tjenesten til ett sted vil også gjøre det lettere å tilby konsultasjon for en fraværende medarbeider ved f eks sykdom og/eller ferieavvikling.

SV skriver i sitt innlegg at både jordmortjeneste og barselomsorgen må være lokalt der kvinnene og de nyfødte barna bor. Det pekes på at nærhet til helsestasjonen er viktig. Å miste helsestasjonen innebærer å miste tryggheten og kunnskap til nærmiljøet som en viktig for å yte forsvarlig tjeneste for de minste barna, skriver de. Det kan derfor være interessant å høre hvilke tanker Ullensaker SV gjør seg om framtiden. Både Mogreina, Nordkisa og Borgen ligger på samme måte som Kløfta ca en mils veg fra Jessheim. Vil SV gå inn for å etablere helsestasjonstjeneste og jordmortjeneste også i disse tettstedene? De har vel krav på den samme nærheten som beboere på Kløfta?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.