Vi hadde allerede vært ute med et initiativ om å arrangere en lokal variant av Pride her i byen, og vi ville naturligvis ha det lokale, skeive miljøet med på laget. Kommentaren fra kvinnen i innledningen gjorde oss sikre på at det både var nødvendig og mulig å få dette til – og det viste seg å stemme.

Jessheim Pride 28. juni ble en hei dundrane gledesfest. Mer enn tusen mennesker tok turen innom Romasaasparken denne kvelden, og de politiske partiene stilte opp sammen med oss i Venstre som arrangører. Neste års arrangement blir uten de politiske partiene som arrangører, men vi er glade og stolte over å ha fått Jessheim Pride opp og stå, og vi at kan overlevere den nye organisasjonskomiteen et lite økonomisk bidrag til oppstarten.

Venstre i Ullensaker har programfestet at vi vil ha Jessheim Pride inn som en fast post i kommunens budsjett, og vi vil jobbe for at alle skal ha den samme selvsagte retten til et godt liv i kommunen vår. Dette ønsker vi å jobbe med på flere områder.

Seksualundervisningen i grunnskolen må styrkes, og den må tilpasses den virkeligheten mange unge opplever. Bort med bananer og kondomer - inn med skikkelige samtaler om følelser, identitet og relasjoner! Bort med plansjer over kvinners og menns underliv – inn med virkelige menneskers erfaringer og historier fra virkeligheten.

At alle mennesker skal være likestilte og en naturlig del av samfunnet vårt er noe alle tjener på. Hva preger vel de virkelig store inovasjonsregionene i verden, som Silicon valley i California, mer enn et stort mangfold og aksept for forskjeller?

Venstre har vist, gjennom blant annet Jessheim Pride og markeringen mot SIAN forrige helg, at vi er garantisten for disse verdiene, og at vi gjør konkete tiltak for å nå målet.

Stem Venstre for et mangfoldig, likestilt og liberalt Ullensaker!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.