En alder hvor man fortsatt er leken, full av fart, energi og nysgjerrighet – i tillegg til å være i vekst og utvikling. Sånn sett er det mange likheter mellom fem år gamle Jessheim by og femåringer flest.

11. juni 2012 ble det vedtatt at Jessheim skulle bli by. Et riktig og viktig vedtak, som har skapt vekst og muligheter med en enorm utvikling som skjer i et rasende høyt tempo. Boliger og butikker fyller sentrumet, med heisekraner på kryss og tvers som sørger for at byen reiser seg og vokser.

Ullensaker hadde 31.629 innbyggere da vedtaket om bystatus ble fattet i 2012. I dag er det 35.422 innbyggere i kommunen – hvorav 17.221 personer bor i byen Jessheim (1. jan 2016).

Samtidig knytter det seg utfordringer ved å være ung by i vill vekst. Det oppstår fort voksesmerter. Det krever at man tenker langsiktig og helhetlig, og skaper et byrom med grønne lunger, kulturarenaer og aktivitet hvor folk vil og kan oppholde seg. – Jeg er fornøyd med Jessheim, men vi skal bli enda bedre. Det handler om å gjøre bysentrumet mer levende slik at flere bruker byen både dag og kveld. Vi skal skape et godt miljø på Jessheim både for liten og for stor, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle i dagens avis.

Som femåring mangler man naturlig nok en del erfaring og tradisjon. Der kan man kanskje få tips av storebror Lillestrøm på 19 år, eller til syvende far i huset – Tønsberg som har 1146 år på bybaken. Samtidig er det viktigste at Jessheim skaper sin egen sjel og identitet gjennom sin oppvekst.

LES OGSÅ: - Jessheim er det nærmeste man kommer Syden uten å fly

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.