FrP har alltid arbeidet for at vi skal investere mer i infrastruktur og at vi må få et veinett som er på nivå med landene rundt oss og binder landsdelene sammen. FrP i regjeringen er godt i gang med jobben. Det bygges ut rekordmye ny firefelts motorvei.

Tidligere har hovedveiutbyggingen gått tregt, og vært stykkevis og delt. Dette har vi nå endret. Etableringen av veiselskapet Nye Veier AS har sikret oss effektiv og sammenhengende motorveiutbygging på E6, E18 og E39. Statens vegvesen har fått en konkurrent som har vist at det er mulig å bygge rimeligere og raskere også i Norge. Nye Veier anslår nå å gjøre store besparelser i forhold til opprinnelig pris for sine prosjekter. Dette kan gi så mye som 28 milliarder kroner som kan gå til lavere bompenger og mer veiutbygging. FrP mener at veiselskapet bør overta mer av hovedveiutbyggingen.

I løpet av 2019 vil det bli åpnet for trafikk på 102 km med ny motorvei. Det kommer i tillegg til 111 kilometer som er åpnet fra og med 2013. At vi nå binder landet sammen gjennom et nytt høyhastighetsveinett har stor betydning. Det reduserer reisetiden for persontrafikken og gir mer effektiv markedsadgang for næringslivet rundt om i landet. Bo- og arbeidsmarkedsområder bygges sammen. Høyhastighetsveinettet gir mer mobilitet og tryggere transport. På E6 i Østfold økte trafikken med 80 prosent samtidig som alvorlige ulykker ble redusert med 75 prosent etter at man gikk fra tofelts- til møtefri firefeltsvei. Moderne motorveier gir færre ulykker og samtidig mer effektiv transport.

FrP vil ha farten opp på trygge hovedveier. Vi har lav hastighet på hovedveinettet sammenliknet med nabolandene våre. FrP og regjeringen ha allerede sørget for å etablere 110 km/t fartsgrense med gode resultater. Nå er tiden kommet for å introdusere 120 km/t som vil bringe oss på nivå med Sverige og Finland. For FrP er bilen det viktigste transportmiddelet vi har og vi skal legge til rette for biltrafikk i både by og bygd. Vi skal sørge for lavere avgiftsbelastning for bilistene og enda mer veiutbygging over hele landet. Bilen er et helt nødvendig transportmiddel om vi skal ta hele landet i bruk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.