Jeg velger å informere om SIAN ut fra kommentarer på Facebook og medieomtale. Hvis SIAN er uenig får de ta det med kilden. Jeg går ikke inn i noen diskusjon med SIAN.

Før markeringen på Jessheim postet Lars Thorsen blant annet disse to kommentarene i en diskusjonstråd på Facebook:

«Du er ikke norsk, du er pakistaner. Du har heller ikke norske verdier. Din adferd i denne saken dokumenterer en massiv forakt for det norske demokratiet. Akkurat det overrasker ikke, men at du er så stupid at du tilkjennegir det så åpenlyst, er noe vi ikke ser så ofte. Vi sees. Som dine norske kollegaer kan fortelle deg, gjelder norsk lov også på Jessheim. Det betyr at forvaltningen ikke har lovhjemmel til å etterkomme dine forsøk på shariainnføring i kommunen».

«Spør X om han tar avstand fra Muhamneds liv og lære. Får du ham til å erklære det her, skal jeg beklage at jeg kalte ham islamist. Tar han ikke avstand, er han islamist».

I juni stoppet politiet en SIAN-demonstrasjon da koranen ble kastet i bakken. I en NTB-melding omtalt av flere medier 15. juni 2019 kan vi lese «da taleren kastet Koranen på bakken, reagerte publikum kraftig. Politiet avbrøt aksjonen. Hendelsen skjedde omtrent klokka 15.00 på Strømsø torg i Drammen sentrum. Flere motstandere av den antimuslimske organisasjonen var til stede under demonstrasjonen.»

Til stede på Jessheim-markeringen var også leder av Selvstendighetspartiet og tidligere leder av NDL. To ledende SIAN-medlemmer er tiltalt etter straffeloven for hatefulle ytringer ifølge media.

Her er eksempler på «komplimenter» fra SIAN etter den fredelige mot-markeringen på Jessheim: «Deporteringskandidat», «Shariapoliti i Ullensaker», «Sosialistene på Jessheim er infiltrert av islamister». To navngitte Ullensaker-politikere ble omtalt som shariapoliti av SIAN.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.