Vi sliter med fulle tog, forsinkelser, buss for tog, for lite penger til nok ansatte og elendig vedlikehold. 

PROBLEMET LØSES IKKE

Du kan sminke grisen så mye du vil, men problemet løses ikke ved et navnebytte fra NSB til Vy.

Løsningen er bedre planlegging og bemanning.

NSB må bli bedre til å utnytte eksisterende materiell og infrastruktur. Derfor foreslo vi på Stortinget å legge navneendringen av NSB på is, og heller prioritere styrking av tilbudet.

Regjeringspartiene stemte - ikke overraskende - imot.

Navnebyttet er jernbanereformen satt på spissen: En konsekvens av oppsplitting, privatisering og konkurranseutsetting. Vi har en jernbanepolitikk uten visjoner. Da er det ikke rart at folk velger bilen.

NSB SKAL STYRKES

Dagens debatt om navnebytte er nok et skritt i retning av å selge NSB. Dette vil vi i MDG kjempe mot, og håper flest mulig vil være med på at NSB skal styrkes og videreutvikles som et moderne statseid transportselskap.

Norge trenger et togopprør!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.