De siste seks årene har vi sett at regjeringen går baklengs inn i fremtiden, og tar likestillingen i feil retning.

Senest i vinter i år forsøkte de å fjerne paragraf 2C, som skulle gjøre det ulovlig for kvinner å ta abort etter uke 12, selv om fosteret i magen var alvorlig syk.

I juni i år vedtok de å innskrenke abortloven ved å gjøre det ulovlig med fosterreduksjon. Det er første gang på 40 år at abortloven gjøres strengere. FrP- og Høyreregjeringa har innskrenket kvinners rett til å bestemme over egen kropp. De lyttet ikke til alle de 14 000 kvinnene som demonstrerte for at Erna Solberg skal holde seg unna abortloven.

De har kuttet i støtten til organisasjoner som hjelper de mest sårbare i landet vårt.

I 2017 kuttet regjeringen 15 millioner kroner i støtte til organisasjoner som JURK (Juridisk rådgivning for kvinner) som gir rettshjelp til utsatte kvinner.

Det betyr noe hvem som styrer landet vårt, og dette er ikke den retningen jeg vil at Norge skal tas i.

I år er det fylkes- og kommunevalg. Vi kan kanskje ikke få gjort noe med regjeringen som er nå, men vi kan sørge for at vi får et likestilt og mangfoldig kommunestyre som ser og lytter til befolkningen.

For meg så handler dette valget om vår felles framtid. Det handler om at den må bygges sammen med jenter, gutter, transpersoner og minoriteter, for ingen kan være en stjerne på himmelen alene.

Jeg mener at det beste samfunnet blir til når kjønnene er likestilt. Skal vi skape drømmesamfunnet, så må faktisk alle slippe til, uavhengig av kjønn, bakgrunn, legning eller funksjonsnedsettelser.

Når du går til valgurnene så håper jeg du tar en titt på navnene. Er det like mange kvinner og menn på de øverste plassene? Er lista mangfoldig? Kan du krysse inn en kvinne, ungdom eller en med tokulturell bakgrunn?

Du kan være med å gjøre kommunestyret vårt så mangfoldig som mulig, og det synes jeg du skal benytte deg av. Men det aller viktigste er at du husker å bruke stemmeretten. Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.