Jeg savner tydelige mål og planer for å nå disse målene. Sett utenfra virker det som om Eidsvoll Kommunes aktivitet for det meste handler om brannslukking og krisehåndtering.

Jeg kan ta feil, men vil hevde at hovedårsaken til dette må være manglende planlegging. Uten klare mål, både kort og langsiktige, vet ingen hvor man vil og hva man skal oppnå. Klare mål er motiverende for alle involverte.

Mangel på framdrift er også svært frustrerende og slik jeg har erfart også ofte veldig kostbart.

Ansvaret for disse planene må ligge hos de folkevalgte. Da er det viktig og avgjørende at vi har folkevalgte med høye ambisjoner, engasjement og visjoner. Vi ønsker alle at Eidsvoll skal være en god kommune å bo i og arbeide i.

Vi har mye å gå på. Det viser flere offentlige oversikter hvor vi dessverre ligger blant de aller dårligste kommunene i landet. Må det være slik år etter år?

Jeg greier ikke å slå meg til ro med at jo, slik er det her hos oss og slik vi det fortsette. Kanskje er tiden moden for å la noen andre slippe til?

LOKALPOLITIKKEN

Jeg mener det og derfor har jeg også begynt å engasjere med i lokalpolitikken. Jeg vil ikke lenger bare tilhøre klagekoret, men forsøke å påvirke beslutningene som må tas.

Mange vil hevde at det ikke spiller stor rolle hvem som sitter med ordfører og flertallet i kommunestyret; økonomien setter de sammen begrensningene uansett. Sikkert mye rett i det, men vi kan ikke av den grunn bare sitte passive.

Vi må forsøke å gjøre endringer som kan gjøre noe med den svake økonomien i det minste på litt lengere sikt. Jeg har stor tro på å være mer aktiv for å trekke nytt næringsliv til kommunen. Eidsvoll Kommune disponerer tomter til næringsvirksomhet, men vet de som er på jakt etter ny næringstomt om det?

Vi trenger mange flere attraktive arbeidsplasser i kommunen. Vi må strebe etter et allsidig næringsliv slik at vi blir en foretrukket kommune å drive næring i. Og har vi først greid å gjøre de mulighetene vi kan tilby i Eidsvoll kjent, er neste trekk å være positive og bli en Ja-kommune.

Nye arbeidsplasser vil gi økte skatteinntekter og grunnlag for f.eks. skole og eldreomsorg. Nye arbeidsplasser i kommunen vil også kunne bidra til at færre innbyggere må pendle. Det igjen gir også flere gevinster: Mer fritid som brukes i hjemkommunen er positivt for et godt bomiljø, pendlere legger igjen mye penger utenfor hjemkommunen og noen velger kanskje å bruke spart reisetid på å engasjere seg i lokale lag og foreninger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.