Senterpartiets hovedsak inn mot høstens fylkestingsvalg er å oppløse monsterregionen Viken og gjenopprette Buskerud, Akershus og Østfold som egne fylker. Det står øverst på vår prioriteringsliste. Skal andre samarbeide med oss i en flertallskonstellasjon i fylkestinget, må de gå med på det.

En rask gjennomgang av partienes fylkestingsprogram, viser at det kun er Sp og SV som går til valg på dette. Arbeiderpartiet omtaler dette ikke i sitt program. Dette må derfor klargjøres før valget.

Tvangssammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold ble vedtatt i Stortinget av Høyre, FrP, Venstre og KrF mot vedtak i de tre fylkestingene. I de tre fylkestingene har det vært mye frem og tilbake fra Ap sin side, men de stemte til syvende og sist mot Viken. Det er bra, men vil de være med på å oppløse et fylke som strekker seg fra Hardangervidda til Halden og som har over 1.200.000 innbyggere?

I Viken må det spares. Det viser de økonomiske kalkylene. Det kan gå særlig hardt utover distriktene i form av mindre penger til vei og nedleggelse av skoler og tannklinikker.

At politikere fra store byer andre helt på andre siden av giga-fylket skulle brydd seg om utkantområdene ved innsparinger, er det ingen som tror på. De mest folkerike områdene vil bli prioritert først.

Skal vi klare å oppløse Viken og gjenopprette Buskerud, Akershus og Østfold som egne fylker, må dagens regjering miste flertallet i Stortinget ved valget i 2021. Jonas Gahr Støre har uttalt at de kan stemme for oppløsning i Viken i 2021, men at fylkestinget selv må ville det. Så hva vil dere, Aps toppkandidater Tonje Brenna, Roger Ryberg og Siv Henriette Jacobsen? Kan dere delta i et posisjonssamarbeid med Senterpartiet som ber Stortinget oppløse Viken i 2021?

Olav Skinnes er 2. kandidat til fylkestinget fra Senterpartiet
Magnus Weggesrud er 5. kandidat til fylkestinget fra Senterpartiet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.