Vi vil jo som innbyggere at kommunen og nærområdet vårt skal være attraktivt for alle, oss som bor her og de som forhåpentligvis vil flytte hit.

En god og trygg skole er et viktig kriteria for å beholde befolkningen i Eidsvoll og tiltrekke seg flere innbyggere og familier. En god og trygg skole har vi i Eidsvoll, men den kan bli så mye bedre.

Det finnes en uavhengig leverandør av analyser av Kommune-Norge, kommunal-rapport.no. Her kan vi lese att på rene nøkkeltall, altså hvilken kvalitet det leveres på kommunale tjenester, så ligger vi på 412 plass av 422 kommuner. Videre så kan man lese: «Samlet sett er nøkkeltallene til Eidsvoll blant de svakeste i Kommune-Norge.» Smak på den; blant de svakeste…

Så kan man se på Nasjonale prøver i 8. trinn att Eidsvoll scorer lavt med ett snitt skala poeng på 47. Det er svært få kommuner som scorer så lavt som, eller lavere enn 47.

Vi har vært i dette bunnsjiktet lenge. For lenge. Som flere andre har påpekt i innlegg og kommentarfelt, det er på tide med en endring.

Hva kan vi gjøre?

Dagens regjering har fått til veldig mye bra i skolen.

  • De sosiale forskjellene blir mindre. Blant norskfødte elever med innvandrer bakgrunn er økning av gjennomføring på 8,3 prosent
  • Flere gjennomfører skolen.
  • Praktisk undervisning, fagfornyelse, yrkesfagløft.
  • Færre blir mobbet!

Med nytt styre i Eidsvoll kommune kan vi få til det samme og mer!

Snakker man med elever i skolen vil de gi forskjellige råd:

  • Mer enn en lærer i visse klasser/fag
  • Bedre kontakt mellom lærer og elev
  • Flere digitale læremidler
  • Mer varierte læringsmetoder

Artig nok så sammenfaller dette med mye av forskingen rundt forbedring av skoler. Vi har smarte barn.

Alt dette og mer er programfestet av Eidsvoll Høyre.

Skolen i Norge har blitt bedre. Eidsvoll kommune ligger stabilt i bunn. Eidsvoll har for eksempel ikke en eneste dysleksivennlig skole! Tidlig innsats er viktig, oppdager man ikke problemene før lenger ut i skolekarrieren, vil problemene ofte bli forverret og mer langvarig. Med minst en dysleksivennlig skole vil man skape ett fokus og en naturlig kompetanse på området.

Jeg synes vi fortjener bedre. Vi kan så mye bedre. Vi har flotte barn, lærere og skoleledere.

Men vi trenger nytt fokus. Vi trenger en ny plan. Vi trenger en ny visjon og nye mål.

Jeg mener Høyre, med Christoffer Nyborg som Ordførerkandidat, har den beste forutsetningen for å oppnå dette.

Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.