Etter dette kjøpet vil 471 barn ha kommunal barnehageplass – som utgjør 33 prosent av barnehageplassene i Eidsvoll. Når vi deler disse kostnadene på antall plasser, vil det medføre at hver kommunal barnehageplass blir 2700 kroner dyrere pr. år. Etter som de private barnehagene får sitt driftstilskudd utregnet etter hvor mye hver kommunal plass koster vil dette kjøpet medføre at de private barnehagene får høyere driftstilskudd fra Eidsvoll kommune.

Rådmannen antyder at Eidsvoll kommune vil få en innsparing på 0,2 millioner kroner pr. år til barnehagedrift ved dette kjøpet. Det er et ganske utrolig regnestykke.

Når man låner 27 millioner kroner ekstra for å drifte det samme antall barnehageplasser, skal det mye til før dette vil gi innsparinger? Selv med et statlig kapitaltilskudd eller ikke blir dette nok dyrere for Eidsvoll kommune.

Man bør også merke seg at rådmannen skriver: «Foresatte er svært tilfreds med det tilbudet som gis ved Ankertunet barnehage». Altså ingen grunn til at Eidsvoll skal bruke 27 millioner kroner på dette.

Tomta på cirka fem mål kan være viktig for kommunal drift framover enten den brukes til skole eller barnehage. At Eidsvoll kommune solgte denne tomta til privat barnehageutbygging for 13 år siden for nå finne ut at vi nå trenger den selv, koster oss skattebetalere dyrt.

Hvor er evnen til å vise nøkternhet med skattebetalernes penger blitt av? Vinglepolitikk er lik eiendomsskatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.