– Og det er for kaldt, så vi sendte hjem de eldste skolebarna, sier rektor Kari Øgaard Rastad ved Hurdal skole og kultursenter.

Årsaken til de lave temperaturene var ganske enkelt en feil på fyringsanlegget i den topp moderne og splitter nye skolen. Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

– Dette gikk ut over to klasseromsfløyer. Selve hovedhuset med administrasjonen, biblioteker og allrom holdt normal temperatur, påpeker Rastad.

MANGE TIMER

Vaktmesteren satte umiddelbart i gang feilsøket, og fant raskt ut hva som hadde skåret seg.

– Dermed startet han å kjøre inn varme i klasserommene igjen, men det blir ikke skikkelig effekt før på mange timer. I samråd med kommunalsjefen valgte vi derfor å sende hjem 160 av de eldste barna som holder til i den fløyen, litt etter klokken 10. Siden vi er en mobilskole fikk alle foresatte beskjed, og barna kom seg trygt hjem, sier rektoren.

– Betyr dette en ekstra vinterferieuke på elever og lærere i neste uke?

– På ingen måte. Feilen er funnet og fikset, så fra mandag av er vi ganske sikre på at skolen går som normalt, ler hun.

Rastad forteller at hun gjennomførte første time i sjuende klasse, men at det til slutt ble for kaldt å holde på.

– Vi hadde på oss mye klær og var mye i bevegelse, men det ble etter hvert ubehagelig. Derfor tok jeg runden og sa til skolebarna at de dessverre måtte permitteres, slutter Kari Øgaard Rasta.

Hurdal skole og kultursenter er en 1–10 skole med i 330 elever. Skolen sto ferdig i 2014.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.