• Trist: Det er bare noen få dager igjen til Euronics stenger dørene til Råholt-butikken.

Torsdag starter opphørssalget i et forsøk på å få inn frisk kapital.

– Det vil vare fram til 1. juli. Etter det er det stengte dører om ikke noe helt spesielt skulle skje i tolvte time, sier Sigvartsen.

Han møter EUB inne i butikklokalene. Flere kunder er innom underveis i intervjuet. Men nå tyder alt på at det er slutt. Elektronikkbutikken har vært gjennom en kontinuerlig nedbemanningsprosess det siste året. Per i dag har de fire ansatte.

Utenfor Amfi Eidsvoll

– Vi er en del av en svært presset elektronikkbransje. Kundegrunnlaget i området er til stede, men kundetilgangen har vært dalende de siste årene. Vi har også vært i en presset økonomisk situasjon. Det har for eksempel gitt seg utslag i at det er blitt vanskeligere å ta inn kundebestillinger som tar lengre tid. Det er aldri morsomt når det ikke går, sier Sigvartsen.

– Kan dette også være en konsekvens av at dere ligger utenfor kjøpesenteret?

– Det kan være noe av årsaken. Vi kunne kanskje overlevd på Amfi Eidsvoll, men det blir spekulasjon, svarer Sigvartsen.

Regnskapene til Euronics Råholt har viste røde tall de siste årene. Årsomsetningen har ligget stabilt over 20 millioner, men senest i 2015 var resultatet før skatt 1,9 millioner kroner i minus.

Slitt over lengre tid

– Vi har slitt over en lengre periode. Markedet er tøft, det er det ikke noe å lure på. Det ser vi rundt oss også. Telefonibiten har vært bærende hos oss. Det har vi vært gode på. Men Euronics-kjeden mistet Telenor i fjor. Da ble det enda vanskeligere umiddelbart. Vi hadde også alle kommunene på telefoni. De har gått over til nettbasert IP-telefoni. Da ble det to store avtaler borte umiddelbart. Det er en del av dette, sier Kai Morten Aalborg, styreleder i Eidsvoll Elektriske AS, som er virksomhetens juridiske navn.

Gårdeier og styremedlem Bjørn Nilsen trakk seg ut av den daglige driften i 2010.

– Omsetningen stupte da Euronics Norge mistet Telenor-avtalen, sier han.

– Noen betydning å ligge utenfor Amfi Eidsvoll?

– Nei, det tror jeg ikke. Råholt er et spennende område. Men dette er en bransje med utrolig små marginer. Nå jobber han med å få på plass nye leietakere til det 550 kvadratmeter store lokalet.

Fakta Euronics

  • Holder til i Flaenbakken 2 på Råholt.
  • Starter opphørssalg torsdag. Om ikke noe helt spesielt skulle skje stenges dørene endelig 1. juli.
  • Bedriften hadde 20.040.000 kroner i driftsinntekter i 2015.
  • Resultatet før skatt var -1.951.000 kroner.
  • Daglig leder er Kent Roger Sigvartsen.

LES OGSÅ: Endelig er det klart: Vinmonopolet åpner i kjelleren på Amfi Eidsvoll

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.