Rådmannens innstilling var å bygge nye Vilberg skole som en fire-parallell skole – noe som ville øke kostnadene med omtrent 95 millioner kroner.

Et flertall i formannskapet (sju stemmer mot fem stemmer) stemte for forslaget som ble satt opp mot rådmannens innstilling – en innstilling om at Vilberg skole bygges som en tre-parallell, men at den enkelt kan bygges videre ut dersom det senere skulle vise seg å være nødvendig.

Denne innstillingen får FAU ved Vilberg skole til å rase.

Frustrasjon

– Man kan mildt sagt si at vi kjenner på en frustrasjon. Det foreligger en befolkningsprognose som tilsier at skolen må bygges større bare noen år etter ferdigstillelse – om man bygger en tre-parallell, sier FAU-medlem Gry Enger.

Da EUB tidligere omtalte avgjørelsen tatt i formannskapet, uttalte ordfører John-Erik Vika at det finnes en del usikkerhetsmomenter rundt befolkningsprognosene.

– Vi stiller oss uforstående til hvordan politikerne velger å ha tiltro til befolkningsprognosene i Råholt-området, hvor det framgikk at man kunne redusere utvidelsen fra en fire-parallell til en tre-parallell skole, men at de for Vilberg velger å ikke tro på prognosene slik de er framlagt. Man kan spørre seg om disse prognosene blir brukt akkurat slik det passer seg, sier Eirin Rastad.

– En byggeplass

Skolen er per nå vedtatt bygd som en tre-parallell skole med plass til 550 elever. Ifølge befolkningsprognosen fra 2018 vil Vilberg barneskole i skoleåret 2033/34 passere 700 elever.

– I dag er det trinn på skolen som allerede er tre-parallelle, og man ser med andre ord behovet for en fire-parallell skole allerede nå. Jeg er redd denne avgjørelsen er gjort på bakgrunn av kommunens økonomi, og blir sett på som et kortsiktig sparetiltak, sier Guro Djupvik.

FAU-gjengen er bekymret for at skolen vil bli gjort om til en byggeplass.

– Skulle det vise seg at prognosene er riktige, og at skolen må bygges ut etter et par år i drift, vil den operative skolen bli gjort om til en byggeplass. Det vil gå utover elevene og deres uteområde, og det er veldig trist om det skulle bli sånn, sier Rastad.

Opp i kommunestyret

Saken skal opp i kommunestyremøtet tirsdag.

– I reguleringsplanene for kommune ligger det til rette for mye boligbygging. Det vil komme flere folk til området vårt, og vi håper politikerne ser over dette en gang til. Det vi ber om er at det bygges en fire-parallell skole med en gang, sier Djupvik.

– I mange år har det vært snakk om ny barneskole i Eidsvoll. Bygg den stor nok, avslutter Rastad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.