– Beliggenheten var avgjørende for vårt valg. Pris betyr jo også noe, men beliggenheten i forhold til hovedflyplassen og vegnettet er det viktigste. Det er jo ting som må gjøres for å gjøre tilførselsvegene bedre inn til Moreppen, men det vil komme etter hvert. Jeg synes det er flott at det er folk i Nannestad som tar tak og gjør en jobb knyttet til næringsutviklingen, og tar del i Gardermo-effekten, sier Hegna.

Det er Nordby Eiendomsselskap AS som utvikler Gardermoen Vest Næringspark.

– Firmaet, med Tor Eivind Nordby Vik i spissen, er en viktig energi og faktor for at dette feltet er blitt så aktuelt som det er nå, sier Hegna.

Hun peker også på at det er blitt vanskelig å få kjøpt næringstomter blant annet i Ullensaker.

TI MÅL TOMT

Holdingselskapet har kjøpt ti mål tomt i Moreppen, og har også opsjon på ytterlige areal.

– At det kom en avgjørelse for plassering av en eventuell tredje rullebane øst for dagens flyplassområde var helt avgjørende for at vi valgte Nannestad, sier Hegna.

Hun opplyser at det foreløpig ikke er bestemt hva og hvem det skal bygges for.

– Dette må avklares, og vi er i dialog med flere potensielle leietakere, sier Hegna.

Selskapet eier også Sisu Produkter AS, som i dag holder til i Dyrskuevegen på Kløfta med maskinimport, lager, logistikk og salg.

– Om et års tid vil vi avklare om Sisu Produkter eventuelt flytter virksomheten til Nannestad, sier Hegna.

PROSJEKTERING

Hun opplyser at 2018 blir et år for prosjektering.

– Det arbeidet er vi i gang med nå. Så er målet å bygge i 2019 slik at leietakerne kan flytte inn i 2020. Vi ønsker å legge vekt på ny byggteknologi, slik at vi får et smarthus med de riktige miljøfaktorene. Jeg jobber nå med å se på materialvalg og utforming. Vi ønsker et nullutslippshus, og er opptatt av miljø og estetikk. Vi håper å finne fram til noe med godt utseende og fornybarhet, med for eksempel solcellepaneler, sier Hegna.

Hun ser det som viktig at man faktisk kommer i gang med å bygge når man først investerer i næringsareal.

– Det mener jeg er en forpliktelse overfor miljøet for oss som kjøper. Det blir ikke mye ut av tomter som ligger passive. Man får det bra først når alle bygger og realiserer sine planer, sier Hegna.

Hegna Holding AS eies av Birgitte Hegna og sønnene Bendik, Tobias og Øystein.

LES OGSÅ: Har sikret seg tre næringstomter i Nannestad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.