• KOMMER TIL KORT. Dag Ove Ludvigsen stortrives i rustholken sin.

– Du blir sånn av å være gullverking. Du må fylle opp dagene med et eller annet.

«Slutt å glane, Slutt å glo», står det bak på rustholken som står parkert hjemme på tunet til Dag Ove Ludvigsen og familien i Gullverket. Han har flere kjøretøyer, både biler og én motorsykkel, men for tiden er det rustholken som stjeler mesteparten av oppmerksomheten. Det dreier seg om en Ford Torino 1976-modell, og Ludvigsen har hatt den i to år.

– Det var litt av en tur ned. Vannpumpa og varmeapparatet hadde gått, den hadde kun sommerdekk og turen tok 13–14 timer. Jeg var her først utpå formiddagen dagen etter at handelen var gjort, humrer Ludvigsen.

Sykkel, fiskestang og kaffekjel på taket

Mange roser bilen. Andre er i harnisk. Dag Ove lever godt med begge deler. Det skal mer til for å vippe ham av pinnen.

– Det kommer folk bort hele tiden. De fleste skryter, smiler og skal ta bilder av bilen. Men det har også vært noen mishagsytringer. Du kan ikke gjøre sånn med bilen din, kan de si. Da har jeg truffet spikeren på hodet, tenker jeg. Jeg stortrives i den, sier Dag Ove.

Bilen er utstyrt med et solid stereoanlegg. Dette brukes flittig av Ludvigsen. Ut av høyttalerne dundrer det gjerne Rockabilly-musikk. På støtfangeren foran har han montert en kjetting. På taket er mormorens tråsykkel montert. Det samme er farfarens gamle hesjetråd, en brusebågasag, bestemorens kaffekjele, et elghorn, et surfebrett og én brent folkevognboblemodell i miniatyr. Det er også en gammel bambusfiskestang med snøre.

– Det er bambusen til bestefattern. Med originalsnøre. Jeg kommer til å ta en abbor borti vannet her med den én dag. Bare for å ha gjort det, smiler Dag Ove.

Skal være litt annerledes

– Hva har du inni bilen?

– Tre kortstokker er montert i taket. Det er kjettinger i tilfelle jeg møter noen gærne odølinger. Fiskestang, en bit av olabuksa mi, et troll, noen terninger og Wunderbaum. På antenna har jeg en revehale. Den er ganske original.

Han bor like ved Nedre Holsjøen, og er ikke i tvil om at stedet er verdens fineste idyll.

– For meg er bilen en del av sjelen. Akkurat nå er den litt for blank i fargen. Den skal være helt matt, og egentlig ganske stygg. Den skal ha særpreg.

– Du må lea litt på dessa bila. Hvis itte står dom seg i filler, humrer Dag Ove.

Han har levd litt og bryr seg fint lite om noen glor litt på kjøretøyet.

En amerikansk drøm gikk i oppfyllelse: Kjøpte seg en Peterbilt

Fakta

FORD TORINO

  • Eier: Dag Ove Ludvigsen fra Gullverket
  • År: 1976-modell
  • Pris: Betalte 26.000 kroner
  • Årsak: Fin, stygg, kul, særegen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.