• FANGET PÅ FILM: Her løper ulven rett foran Paul M. Nerby ved Esso-stasjonen mellom Råholt og Dal søndag.Foto: Paul M. Nerby
  • ULVEMØTE: Dvergschnauzeren My var på morgentur med matmor Tanja Aunet da de møtte ulven midt på Råholt mandag morgen.Foto: Privat

Paul Martin Nerby fikk fanget ulven på film i fullt firsprang ved Esso-stasjonen mellom Dal og Råholt midt på dagen søndag.

– Det var en stor opplevelse å få se ulven på den måten. Jeg fikk heldigvis filmet det med mobilen, sier Nerby til EUB.

– Den var nært innpå. Ulven var tydelig stresset og oppjaget. Kanskje ikke så rart når den hadde forvillet seg inn på et boligområde, sier Nerby.

– Den sto under én meter fra meg og My

Klokken 06.20 mandag morgen, dagen etter Nerby fanget ulven på film, er Tanja Aunet på sin faste luftetur i nabolaget på Råholt med sin dvergschnauzer My.

– I Anton Nilsens veg kommer plutselig ulven løpende mot oss. Først trodde jeg det var en løshund, men forsto raskt på reaksjonen til hunden at dette var noe annet. My sto helt stiv, sier Aunet.

EUB MENER: Vi har her i landet noen løpende debatter hvor alle forsøk på å tilnærme seg problemstillingene uten å ha et bastant syn, blir avfeid som feigt.

SÅ DEN RETT I ØYNENE

Ulven skal ifølge Aunet ha vært under én meter fra dem før den løp forbi og snudde bak dem.

– Det nærmest dunket i asfalten av potene da den løp. Og jeg så den rett inn i øynene. Jeg ble naturlig nok veldig redd og helt stiv av skrekk, men ble stående helt i ro. Heldigvis gjorde den ingen forsøk på å angripe meg eller hunden, sier Aunet.

Ulven løp deretter videre.

– Da gikk vi rett hjem i rolig tempo, og var ganske skjelven i lang tid etterpå, sier hun.

Mange observasjoner

EUB har de siste dagene fått tips fra en rekke personer som har observert ulven både på Råholt, Dal, Bøn, Finstad og Frilset.

– Det sannsynligvis det samme dyret som er fanget på videoen, som vi hadde på skuddhold rett før fellingstillatelsen gikk ut natt til mandag, sier Hans Petter Klokkerengen i Statens Naturoppsyn.

Klokkerengen sier at naturoppsynet har fulgt dette dyret hele veien gjennom Eidsvoll, og at det tirsdag befinner seg i Frilsetåsen.

– Vi har ennå ikke mottatt meldinger om at den har tatt sau. Men i og med at den nå har tatt seg over Vorma og inn i beiteområdene antar vi at det er et tidsspørsmål, sier han.

Saueeierne i området har fått beskjed om rovdyret.

– De følger nok ekstra nøye med nå, sier Klokkerengen.

MÅTTE AVBRYTE: Hadde los på ulven, men akkurat da gikk fellingstillatelsen ut

FAKTA

  • Fellingstillatelse ble gitt etter ulveobservasjoner på vestsida i Nes fredag. Denne gjaldt til mandag kl. 12.00.
  • Jaktlaget var på sporet av ulven på Finstad, men måtte avbryte på grunn av at tillatelsen utløp.
  • Søndag og mandag har det blitt gjort en rekke observasjoner av ulven både på Råholt, Bøn, Dal og Finstad.
  • Ny fellingstillatelse ble gitt tirsdag kveld etter observasjoner på Frilset. Denne varer til 21. august kl 12.00. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.