Han er med i Fortidsminneforeningen som arrangerte «Ditt verdifulle nabolag» i Sundet. Rekordoppmøtet levnet liten tvil om at lokalbefolkningen ser på Sundet som et verdifullt nabolag.

– Den største skatten er intimiteten, altså at man kan vandre i en slags bystruktur og finne perler på rekke og rad. Det er ikke nødvendigvis ett spesielt bygg, men mengden og kvaliteten på det som er som utmerker seg. Sundet har et fortrinn ved at de har et særpreg. Ta for eksempel gatestumpen mot Sundtoppen. Der er det et vakkert og spesielt miljø i forlengelse av den gamle brua. Du kan nesten føle at du er i en slags sørlandsidyll. Det er ikke mange steder som er slik på Romerike, sier Holt.

Viktig i utviklingen framover

Under arrangementene i Sundet snakket Holt om skattene han finner i nabolaget. Kommunen jobber i disse dager med sentrumsplanen for Sundet. Det er kjent at det er planlagt en rekke store utbyggingsprosjekter i sentrum de nærmeste årene.

– Det vil være farlig for Sundet å ende opp med å skulle ligne på Jessheim eller Lillestrøm. Til det ligger det altfor langt fra hovedveiene. Det viktige blir å satse på kulturen og særpreget, slik for eksempel Drøbak og Røros har gjort.

– Hva forteller det store oppmøtet på arrangementene deg?

– At det er stort engasjement. Det var hyggelig at mange gårdeiere også deltok. Vanligvis har vi 60–70 deltakere på slike arrangementer rundt omkring i Oslo og Akershus. Her deltok 120 stykker, og det er klar ny rekord.

– Hvilke råd vil du gi i forhold til Sundet i årene framover?

– Ligg i forkant, ta vare på kvalitetene, la kulturminnene være toneangivende og la særpreget og særegenheten være en styrke og få en sentral plass i det som kommer i Sundet. Elva, Sundtoppen og den gamle bebyggelsen er det viktigste for sentrum, og da må det komme godt fram.

Godt fornøyde

Også i Eidsvoll kommune var de naturligvis godt fornøyde med arrangementene.

– Det var rekordoppmøte, og de måtte stenge påmeldingen da de passerte 90 påmeldte. Likevel var det flere som kom på foredragskvelden, og vi var nok opp i 120 personer som fylte kommunestyresalen i Eidsvoll rådhus, sier Silje Lillevik Eriksen, arealplanlegger i Eidsvoll kommune.

– Hensikten med arrangementet er å skape begeistring og engasjement om nabolaget de tar for seg med tanke på bevaringsverdig bebyggelse og stedets særpreg og kvaliteter, sier Lillevik Eriksen.

LES OGSÅ: Endelig i sentrum av utviklingen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.