I fjor var Eidsvoll kommune verstingen i Akershus fylke når det gjaldt overliggere på sjukehus. Det kostet kommunen over 1,6 millioner kroner.

DOBBELTROM

For å skape flere egne kort­tidsplasser vedtok kommunen derfor å ta i bruk inntil fem ­leiligheter på Vilberg bosenter som dobbeltrom for pasienter som er ferdigbehandlet på ­sykehus. Ikke alle var like ­begeistret for den løsningen, men Ellertsen er strålende fornøyd.

– Jeg er så takknemlig. Jeg ­trenger ikke noe enerom bare jeg får hjelp. Og det får jeg her, sier han. – FLOTT TILBUD

Ellertsen er strålende fornøyd med oppholdet på Vilberg.

– De som jobber her, er så hyggelige og flinke. Jeg får all den hjelp og støtte jeg behøver. Hvis jeg noen gang har sagt noe negativt om eldreomsorgen i Eidsvoll, trekker jeg tilbake alt sammen. Folk burde være sjeleglade for at vi har et slikt tilbud i bygda, sier han.

FRA AHUS

Rolf Ellertsen kom til Vilberg bosenter etter to ukers behandling på Ahus. Der var han innlagt for infeksjon i hele kroppen.

– Jeg gikk for lenge med det. Jeg var så sjuk at jeg ikke kunne løfte en finger. Jeg husker ikke engang at jeg kom til Ahus, sier han.

– POSITIVT STED

– De var flinke på sjukehuset, og etter to uker kunne jeg skrives ut. Men jeg trengte fortsatt hjelp, og jeg ønsket ikke å ligge hjemme og plage kona og familien. Jeg er en stor og tung mann, og jeg vil kunne gå på badet og klare meg sjøl, sier han.

– Jeg fikk plass i 14 dager her på Vilberg bosenter, og trenger jeg noen dager til, får jeg nok det, også. Dette er et positivt sted, og jeg er blitt så sprek på bare den uka jeg har vært her, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.