• INVITERER. Det var en stolt trio som i fjor høst presenterte programmet til helgens konsert. ETF Turns støttespiller, Hans Olav Trøen (f.v.), markedsansvarlig i Eidsvold Turn fotball, Tommy Karlsen og styreleder Petter Helgesen.

– Dette blir kanongøy. Det er første gang jeg spiller i Eidsvoll, og nå som jeg selv bor i bygda blir dette ekstra stas, sier Kurt Nilsen til EUB.

Lørdag kommer han sammen med bandet sitt direkte fra Alta for å holde konsert under Eidsvollnatt på Skjoldnestangen i Sundet i regi av Eidsvold Turnforening.

– Jeg kommer med fullt band, og vil gi bånn gass og peise på for å gi publikum en strålende kveld og musikalsk helaften, sier Nilsen.

– Også håper jeg på fint vær, men det er det jo alltid her sammenlignet med i Bergen, spøker han.

STORTRIVES I GRUNNLOVSBYGDA

I fjor kjøpte bergenseren småbruk på Minnesund og ble eidsvolling.

– Det var en stor forandring, men en god forandring. Jeg har det helt topp og stortrives, sier Nilsen.

Han fikk sitt gjennombrudd i Idol i 2003 og ble året etter kåret til World Idol. Siden har han fått utallige Spellemannsnominasjoner, utgitt en rekke kritikerroste album og hatt noen av Norges største radiohits.

– Det er tøft at det lokale idrettslaget tør å satse og er villig til å stå på. Jeg har en god følelse, og tror dette blir veldig vellykket.

– Også får jeg jo veldig kort vei hjem, avslutter Nilsen.

SATSET SJUSIFRET BELØP

Ildsjeler i Eidsvold Turnforening jobber nå på spreng med å få alt på plass til den store konserten.

– Det er enormt mye som skal på plass, og vi starter riggingen allerede i dag. Til sammen kommer vi til å ha nærmere 150 dugnadsarbeidere i sving. Vi er i rute og gleder oss, sier styreformann Petter Helgesen i ETF Fotball.

De har forhåndssolgt 1700 billetter, og håper på 3000 publikummere. På Marcus & Martinus-konserten i fjor var det rundt 4500 fans på Skjoldnestangen. Denne gangen har arrangøren satset et sjusifret beløp på arrangementet.

– Det er stort og kostbart med en økonomisk risiko. Men vi gjør dette for å være en synlig aktør som bidrar i bygda, samtidig som det kan gi et viktig overskudd til ungdom og anlegg i klubben, sier Helgesen.

– Derfor er det viktig at folk kjenner sin besøkelsestid. Dette tror jeg blir en av de største og beste konsertopplevelsene som er arrangert på Øvre Romerike på mange år, legger han til.

Trønderrock UT I EIDSVOLLNATTEN

Lørdag åpner portene kl. 17.00. Kort tid etter går Stephen Nelson på scenen før Grand Vintage overtar. Når oppvarmingen er unnagjort kommer eidsvolls nye gullstrupe, Kurt Nilsen, på scenen med sitt band. Kvelden avsluttes med den legendariske trønderrockeren Åge Aleksandersen & Sambandet. De har lagt sin turnéstart til grunnlovsbygda, og ventes å holde på til langt over midnatt før siste ekstranummer er unnagjort.

  • Eidsvold Turnforening arrangerer lørdag konserten Eidsvollnatt på Skjoldnestangen.
  • De har satset et syvsifret beløp, har nærmere 150 dugnadsarbeidere i sving, kjøpt inn 100 tønner øl og forhåndssolgt 1700 billetter.
  • De håper på 3000 publikummere.
  • Hovedartistene er Kurt Nilsen med band og Åge Aleksandersen & Sambandet, i tillegg kommer Stephen Nelson og Grand Vintage.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.