• HUMØR: Selv om Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor nå legges ned var humøret blant gjestene på markeringen godt. Fra v: Anders Østensen, ordfører i Gjerdrum, avtroppende lensmann i Nannestad og Gjerdrum, Bjørn Hoff, tidligere lensmann Jan Kittelsbye og Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Karl-Vidar Solberg, lensmann i Ullensaker lensmannsdistrikt, tror det blir en krevende jobb når han som lensmann i det nye lensmannsdistriktet får ansvaret for Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum kommuner.

Han forteller at han har jobbet i distriktet i mange år, og at han dermed allerede er godt kjent.

– Nå skal jeg benytte anledningen til å bli enda bedre kjent. Vi er sammen med kommunene innstilt på å dra i samme retning. Nå skal vi sammen stake ut kursen videre, og ser fram til å bli kjent med utfordringene i disse kommunene. Vi har en del nye verktøy i verktøykassa vår, og skal jobbe annerledes, sier Karl-Vidar Solberg, lensmann i nye Ullensaker lensmannsdistrikt.

Han sier det internt i politiet er store forventninger.

– Det blir krevende, men alle er innstilte på å dra i samme retning for å få tryggere oppvekstvilkår og et godt lokalsamfunn, sier Solberg.

Han viser til at Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor har levert gode resultater.

– Det har også Ullensaker gjort, så alle piler peker rett veg. Det er faglig dyktige medarbeidere som samles, sier Solberg.

MARKERING AV SLUTTEN

Han var én av gjestene da avtroppende lensmann i Nannestad og Gjerdrum, Bjørn Hoff, inviterte til markering i forbindelse med nedleggelsen av lokalkontoret i Nannestad.

Til stede var også ordførere i Gjerdrum og Nannestad, henholdsvis Anders Østensen og Hans Thue.

– Vi har ikke hatt eget lensmannskontor, så vi ser kanskje ikke dramatikken av nedleggelsen like stor som man gjør i Nannestad. Gjerdrum som enhet blir jo mindre inn i den store nye enheten, og at det kan kanskje ha noen negative konsekvenser, men det ble redegjort godt for dette, slik at vi ikke trenger å frykte det. Noen må få som oppgave å bli godt kjent med kommunene våre, sier Østensen.

Hans Thue mener signalene fra den nye ledelsen gir grunn til å tro at de ønsker å få til best mulig resultat også for Nannestad.

– Det er klart at de har en jobb å gjøre når de skal lokaliseres et annet sted, og få folk til å kjenne sånn for bygda som de som har vært ansatt ved lensmannskontoret her har gjort, men jeg tror de får til dette, sier Thue.

I «BEGRAVELSE»

Jan Kittelsbye, som var lensmann i Nannestad og Gjerdrum fra 1990 til 2006, var invitert til markeringen, og tok et tilbakeblikk på lensmannshistorien i Nannestad. Han la ikke skjul på at han synes det er trist at det nå er slutt for lensmannskontoret i Nannestad.

LES OGSÅ: Med lensmanns-historie i stua

– Egentlig føler jeg det litt som å gå i begravelse. Det er hyggelig å møtes, men omstendighetene er triste, sier Kittelsbye.

Bjørn Hoff går nå til en administrativ stilling i Geografisk driftsenhet hos Øst politidistrikt i Lillestrøm, hvor han skal arbeide med lederstøtte. Leder der er Terje Didriksen.

– Hovedoppgaven vår er overta for tidligere Romerike politidistrikt, som nå blir Driftsenhet Romerike. Vi vil jobbe for å sette inn ressursene riktigere, og ta tak der utfordringene er størst, sier Didriksen.

Hoff låser døra i Nannestad for siste gang 19. mars.

LES OGSÅ: I mars låses døra til lensmannskontoret for siste gang

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.