De siste årene har huset i Sessvollvegen 2 som har inneholdt butikk, postkontor, boliger, Dal Kafé og flere gatekjøkkener, forfalt voldsomt. Det er stygt og ødelagt, og mye av den 3,5 mål store tomta er en søppelplass.

LITEN VILJE

- Det er fryktelig å ha et sånt forfall ved inngangen til bygda vår. Jeg har vært i kontakt med kommunen flere ganger om å rydde der, men de sier det er svært lite de kan gjøre og at vi ikke kan forvente noe fra dem på lang tid, sier Knut Skytterseter som er leder i Dal Vel.

Han synes situasjonen er trist med tanke på rehabiliteringen ellers på Dal de siste årene.

- Jernbaneverket har gjort en veldig god jobb med stasjonen, hos Furuseth slakteri er det pent og pyntelig, og det er blitt mye bedre på det gamle potetlageret. Men dette forfalne huset ødelegger alt, påpeker han.

- Har dere tenkt å gå videre til andre instanser?

- Siden kommunen viser så liten vilje, vil jeg kontakte helsemyndighetene med tanke på alt søppelet som flyter rundt der. Den eiendommen må ryddes snart. Jeg har også vært inne på tanken å ringe Jernbaneverket, i og med at et så forfallent hus står helt inntil toglinja, sier Skytterseter.

ER PÅ SAKEN

Kommunen har nylig vært på Dal og fotografert eiendommen. Bygningssjef Na Stephansen sier at de nå har satt en jurist på saken med Sessvollvegen 2.

- Eier har ansvaret for å holde eiendommen ryddig. Vi tar nå tak i forsøplingen først, og kommer til å sende eier varsel om pålegg å rydde opp etter seg. Da har vedkommende tre ukers frist til å uttale seg. Oppfølging av slike saker tar ofte mye tid på grunn av klageadgang, sier hun.

- Og hvis det ikke skjer noe?

- Da kan vi gå inn med sanksjoner, som pålegg om å rydde eiendommen, i tillegg til å utstede tvangsmulkt. Vi har vært borti denne eiendommen før, da eier fikk pålegg om å reparere taket, noen som ble gjort. Nå er det om å gjøre å få ryddet eiendommen for søppel, men først må vi lokalisere eieren, påpeker hun.

- Hva med det falleferdige huset?

- Også der har eier ansvar for å sikre huset slik at det ikke er fare for liv og helse for andre personer, sier Stephansen.

- Hvis ingenting skjer etter varselet deres, kan kommunen gå inn å rydde selv for deretter å sende regningen til eier?

- Ja, men det kommer neppe til å skje her fordi vi ikke har kapasitet til å rydde for andre. Dessuten pleier eiere å rydde når de får pålegg med tvangsmulkt fra kommunen, sier hun.

Serveringsstedet Dal Kafé var bare leietaker, og dette serveringsstedet ble stengt i 2001.

LOVER Å RYDDE

Også i 2012 skrev EUB at Sessvollvegen 2 lignet ei søppeldynge. Da ble det ryddet umiddelbart etter at kommunen kontaktet eier. Når EUB ringer Sessvollvegen 2s eier Mohammad Bashir onsdag, sier han at han skal rydde vekk alt avfallet som ligger slengt rundt huset.

- Dette skal vi ta med en gang, og eiendommen skal være ryddet i løpet av dagen. Skrotet som ligger utenfor stammer fra oppussing, påpeker han.

- Pusser dere opp huset nå?

- Ja. Her har det vært gatekjøkken i 25 år, og det skal det fortsatt være. Min sønn skal drive dette, sier Bashir.

- Hva med resten av huset, hva skal det være der?

- Vi har tenkt å pusse opp leilighetene der med tanke på utleie, sier Bashir som har stått som hjemmelshaver siden 1991.

Flere firmaer er registrert på adressen, blant annet Pizza og Thai Ekspressen ved Zaigham Bashir, og Grills Meal ved Furrakh Bashir. Begge ble registrert i 2014.

LES OGSÅ: Nesten ett tusen leverte avfall på én og samme dag

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.