Først døde to hunder etter å ha blitt forgiftet av sterke sovemedisiner. Alt tyder på at også kattene Anakin og Luke er blitt forgiftet. Hele nabolaget leter nå etter svar på forgiftningsmysteriet.

- Det begynte med at det «tredje øyelokket» gled fram på begge to. Så ble de slappe, og etter kort tid svært dårlige. Anakin lå på drypp i to omganger, mens det foreløpig har holdt med én for Luke. Hvis det er snakk om at noen bevisst forgifter dyr, så er det forferdelig trist, sier katteeier Anne Cathrin Storli til EUB.

Hennes to kjæledyr er heldigvis på bedringens vei, men øynene er fortsatt ikke helt bra. Da hun møtte opp på Råholt dyreklinikk fortalte de at det hadde kommet inn fem andre katter med de samme symptomene.

To hunder ble drept

- Det er greit at alle ikke liker dyr, men å forsøke å ta livet av dem tyder på at man ikke er helt frisk, sier Storli, som har vært hos politiet og fått loggført den grufulle hendelsen.

I juli fortalte EUB historien om to hunder som eieren mistenkte hadde blitt drept. Den hendelsen skjedde også i Hellestadvegen på Dal i Eidsvoll. Dermed har det skjedd flere alvorlige episoder med kjæledyr i det samme nabolaget.

«Tirsdag morgen fant en nabo her hos oss sine to hunder døde. De var begge helt friske, og sovnet normalt mandag kveld. Men de våknet aldri igjen, skrev styreleder Jane Syversen på Dal vel sin Facebook-side. Hundene ble sjekket hos veterinær, og undersøkelsen avdekket at de to hundene hadde blitt forgiftet av sterke sovemedisiner.

Ann Cathrin Storli vet ikke hvordan kattene kan ha blitt forgiftet.

- Katter som har tilgang på mat daglig ville ikke spist noe gammelt som har ligget ute i flere uker, så det må i så fall ha vært lagt ut gift i flere omganger, sier Storli, som var redd for å miste kattene.

- Ja, begge har vært veldig dårlige! Spesielt Anakin.

Har behandlet mange katter

Veterinær Birgit Dønnum Jensen ved Råholt dyreklinikk bekrefter at de har fått inn mange katter med like symptomer fra det samme nabolaget.

- Kattene har diffuse tilstander. De er nedstemte, og det tredje øyelokket blir opp. Det meste tyder på at det dreier seg om en form for forgiftning, men vanlige blodprøver har ikke gitt noen svar, sier hun.

Hun sier de har bedt eiere som har fått syke katter om å anmelde forholdene til politiet.

- Da får politiet vite om tilfellene, og kan undersøke sakene nærmere. Slike opplevelser er naturligvis ikke hyggelig for noen. Det var noen tilfeller med katter med forgiftningssymptomer på Dal i fjor også. Forhåpentligvis er det mulig å finne svar på dette nå, sier Dønnum Jensen.

Dønnum Jensen forteller at kattene har vært i forskjellig tilstand. Noen har vært svært syke, mens andre har kommet seg igjen raskt med behandlingen. Hun håper nå at dyreeierne på Dal får svar på hva det er som har skjedd med dyrene deres.

LES OGSÅ: - Den lille bikkja vår ville ikke tålt å få i seg dette

Politiet ber publikum komme med tips

Politiet ber folk som kan ha sett eller hørt noe mistenkelig komme med tips.

- Vi ser svært alvorlig på disse hendelsene, og ber folk som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt med oss. Det er svært spesielt at det skjer slike ting i ett og samme nabolag, sier politioverbetjent Tore Larsen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til EUB.

Hendelsen der de to hundene døde ble anmeldt til politiet. Flere av katteeierne fra samme området har også vært i kontakt med politiet. - Vi er glade for at de tar kontakt med oss, og følger nøye med på hva som skjer i dette området. Publikum må gjerne fortsette å tipse oss, sier Larsen.

LES OGSÅ: Glenns farvel med sin elskede hund slet ham nesten i filler

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.