Det nystiftede partiet Nannestad bygdeliste mener bygdas innbyggere allerede har så høye avgifter at de ikke er i stand til å betale eiendomsskatt.

- Innbyggerne i Nannestad betaler allerede høye kommunale avgifter. Med denne bakgrunnen mener vi at det ikke er mulig å innføre eiendomsskatt. Mange kommuner som har innført eiendomsskatt har måttet øke skatten etter få år fordi effekten forsvinner. Flere undersøkelser viser at det er de lokale valglistene som er flinkest til å holde det de lover når det gjelder eiendomsskatt, hevder Petter Gulbrandsen, ordførerkandidat for Nannestad bygdeliste.

Han mener man må få myndighetene til å forstå at man ikke kan ha eiendomsskatt.

LAVE OVERFØRINGER

Gulbrandsen mener årsaken til at Nannestad kommune har hatt betydelige økonomiske utfordringer over mange år er lave overføringer fra både rødgrønne og blåblå regjeringer.

- Nannestad er blant de kommunene i Norge som får minst overføringer fra Staten. Dette er svært begrensende for kommunens handlingsrom etter som kommunen allerede er svært effektiv på mange områder. Nannestad har fått skjønnsmidler som er ekstra økonomiske midler fra Fylkesmannen, sier han.

Fra Lesernes EUB: Nannestad bygdeliste tok tak i bassengsaken

NØKTERN INVESTERING

Han opplyser at Staten nå vil redusere skjønnsmidlene.

- Hvis dette får fortsette må det kuttes i budsjettene i årene framover. Det er derfor viktig ikke å ta opp nye store lån. Økt gjeld fører til færre lærere og færre varme hender i helse og omsorgstjenesten. Derfor vil Nannestad bygdeliste føre en nøktern økonomisk investeringspolitikk, sier Gulbrandsen.

SKATTESVAK KOMMUNE

Gulbrandsen betegner Nannestad kommune som en skattesvak kommune.

- Brutto inntekt til Nannestads befolkning er lavere enn landsgjennomsnittet. Noe av årsaken er at kun 22 prosent av Nannestad kommunes befolkning har universitets- eller høyskoleutdanning, sier Gulbrandsen.

Han viser til at de fleste av innbyggerne har grunnskole eller videregående skole som høyeste utdanning, og at befolkningen i all hovedsak er sysselsatt innenfor serviceyrker, offentlig virksomhet, handel, bygg og anlegg og transport.

UNDER GJENNOMSNITTET

- Dette er ikke spesielt høyt lønnede yrkesgrupper, og ifølge Statistisk sentralbyrå ligger alle disse gruppene under gjennomsnitts årslønn på landsbasis. Nannestad bygdeliste er partipolitisk uavhengig valgliste som ikke bryr seg om hvilke partier som sitter i regjering. Vi vil på vegne av innbyggerne i Nannestad kreve en mer rettferdig tildeling av statlige midler, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Eiendomsskatt er det normale

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.